Jei norite lengvai pasigaminti kalėdinį desertą iš anksto, negalite pranokti šių šviežių ir šventiškų ledų sumuštinių, pagamintų iš saldinto sutirštinto pieno.
9 ingredientai
4 metodo žingsniai
60 g (24) natūralių ledų vaflių
375 m (1 1/2 puodelio) sutirštintos grietinėlės
395 g skardinės saldinto sutirštinto pieno
270ml skardinė kokosų grietinėlės
70g (2 puodeliai) ryžių burbuliukų
160 g (1 1/2 puodelio) šaldytų aviečių ir papildomai, jei norite patiekti
290 g baltojo šokolado pakelis, ištirpintas
20 g (1/4 puodelio) smulkintų kokosų, skrudintų
40 g (1/4 puodelio) smulkintų pistacijų branduolių
Pasirinkite visus ingredientus
Kalėdinis desertas
1 žingsnis Kalėdinis desertas
20 x 30 cm dydžio skardą išklokite 2 sluoksniais plastikinės plėvelės, 10 cm virš šonų. Skardoje išdėliokite 2 eiles po 6 vaflius vieną šalia kito, palikdami 2 cm tarpą viduryje skardos.
2 veiksmas
Elektriniu maišytuvu dubenyje išplakite grietinėlę ir sutirštintą pieną, kol susidarys minkštos viršūnės. Plaktuvams veikiant, palaipsniui supilkite kokosų grietinėlę ir plakite tol, kol ji susimaišys ir kremas vis dar išlaikys savo formą (būkite atsargūs, kad nepersistengtumėte ir neperplaktumėte per stipriai, nes mišinys sutirštės). Sudėkite ryžių burbuliukus ir šaldytas avietes, kol susimaišys. Atsargiai šaukštu supilkite vaflius ir išlyginkite paviršių. Uždenkite likusių vaflių eilėmis, kad jos sutaptų su pagrindo vafliais, viduryje palikdami 2 cm tarpą. Užlenkite plastikinę plėvelę. Dėkite į šaldiklį 4 valandoms arba kol sutvirtės.
3 veiksmas Kalėdinis desertas
Naudodami plastikinę plėvelę, iškelkite ledų plokštę iš indelio ant pjaustymo lentelės. Nupjaukite ledų perteklių aplink vaflius ir 2 cm viduryje esantį tarpą. Pradėdami nuo centro, atsargiai supjaustykite plokštę į 12 vaflių dydžio sumuštinių. Dėkite sumuštinius ant kepimo popieriumi iškloto padėklo ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 1 valandai arba kol būsite pasiruošę puošti.
4 veiksmas Kalėdinis desertas
Iš šaldiklio išimkite po vieną sumuštinį su ledais ir vieną jo galą panardinkite į ištirpintą šokoladą iki 2 cm šonų. Pusę sumuštinių apibarstykite kokosais, o kitą pusę – pistacijomis. Kiekvieną sumuštinį grąžinkite į šaldiklyje esantį padėklą. Pakartokite likusiems sumuštiniams. Dėkite į šaldiklį 1 valandai arba kol sutvirtės.