Kakaviniai keksiukai

Virimo laikas: 60 min.
Žmonių skaičius: 4

Kakaviniai keksiukai sudedamosios dalys

Kiaušiniai 3 kiaušiniai

Cukrus 100 gramų

Pienas 100 mililitrų

Sviestas 50gm

Miltai 200 gramų

Kakava 4 šaukštai.

Soda 1 -2 arbatiniai šaukšteliai

Kakaviniai keksiukai Receptas

Kakavos pyragaičius galite paruošti į miltus įberdami kakavos miltelių arba praskiedę juos pienu ir supylę į miltus. Pirmasis būdas leis keksiukus padaryti tankesnius, o antrasis – šiek tiek „drėgnesnius”. Beje, į tešlą taip pat galite įdėti šokolado drožlių, tada keksiukai bus sodresni. Riebią grietinę galite pakeisti sviestu.
Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą ir cukrų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Į sviesto ir kiaušinių masę supilkite pieną. Atskirai sumaišykite miltus su soda ir kakava, kad neliktų gumuliukų. Į miltų mišinį įmaišykite kiaušinių ir pieno mišinį.
Sumaišykite tešlą iki vientisos masės; jos konsistencija turi priminti tirštą grietinę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių, skardos puodelius lengvai ištepkite sviestu. Tešlą paskirstykite į skardas maždaug iki pusės (mažiau nei iki pusės). Dėkite į orkaitę 20-25 minutėms.
Ar pyragas paruoštas, galite patikrinti dantų krapštuku. Paruoštus kakavos pyragaičius rekomenduoju papuošti glajumi arba kremu. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Parašykite komentarą