Sudedamosios dalys
- 1 raudonieji pipirai
- 1 geltonieji pipirai
- 1 oranžiniai pipirai
- 1 žalieji pipirai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) d’ alyvuogių aliejus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš balzaminis actas
- 30 ml (2 šaukštai) iš kedro riešutai
- 12 juodosios alyvuogės
- 1/2 raudonasis svogūnas, smulkintas
- 125 ml (1/2 puodelio) iš griežinėliais supjaustyti džiovinti pomidorai
- 125 g iš parmezano sūrio drožlės
- 1 Bostono salotos
- Įkaitinkite orkaitę iki 205 °C temperatūros. Paprikas perpjaukite per pusę. Pašalinkite baltą membraną ir sėklas. Dėkite ant kepimo skardos oda į viršų.
- Kepkite paprikas orkaitėje, kol odelė paruduos (10-15 min.). Dėkite į sandarų indą arba maišelį. Uždarykite indą arba maišelį ir leiskite atvėsti.
- Nulupkite paprikas švelniai pakeldami odelę pirštais arba nedideliu peiliu.
- Dubenyje sumaišykite balzaminį actą su kedro riešutais, alyvuogėmis, raudonaisiais svogūnais ir saulėje džiovintais pomidorais. Sudėkite keptas paprikas ir išmaišykite.
- Lėkštėse išdėliokite vieną ar du salotų lapus. Įdėkite paprikų salotų ir keletą gabalėlių parmezano sūrio, supjaustyto skustuku.