Itališkos pipirų salotos

Sudedamosios dalys

  • 1 raudonieji pipirai
  • 1 geltonieji pipirai
  • 1 oranžiniai pipirai
  • 1 žalieji pipirai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) d’ alyvuogių aliejus
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas)balzaminis actas
  • 30 ml (2 šaukštai)kedro riešutai
  • 12 juodosios alyvuogės
  • 1/2 raudonasis svogūnas, smulkintas
  • 125 ml (1/2 puodelio)griežinėliais supjaustyti džiovinti pomidorai
  • 125 gparmezano sūrio drožlės
  • 1 Bostono salotos


Itališkos pipirų salotos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 205 °C temperatūros. Paprikas perpjaukite per pusę. Pašalinkite baltą membraną ir sėklas. Dėkite ant kepimo skardos oda į viršų.
  2. Kepkite paprikas orkaitėje, kol odelė paruduos (10-15 min.). Dėkite į sandarų indą arba maišelį. Uždarykite indą arba maišelį ir leiskite atvėsti.
  3. Nulupkite paprikas švelniai pakeldami odelę pirštais arba nedideliu peiliu.
  4. Dubenyje sumaišykite balzaminį actą su kedro riešutais, alyvuogėmis, raudonaisiais svogūnais ir saulėje džiovintais pomidorais. Sudėkite keptas paprikas ir išmaišykite.
  5. Lėkštėse išdėliokite vieną ar du salotų lapus. Įdėkite paprikų salotų ir keletą gabalėlių parmezano sūrio, supjaustyto skustuku.

Parašykite komentarą