Greita makaronų sriuba Sudedamosios dalys
- 1 m dydžio svogūnas (-ai)
- 4 morkos
- šiek tiek salierų
- 50 g porų, apie
- ½ m.-didelė kaliaropė
- 400 ml daržovių sultinio
- 400 ml vištienos sultinio
- 800 ml vandens
- 250 g makaronų (banguoti juostiniai makaronai)
- 250 g kalakutienos krūtinėlės
- n. B. Druska
- keletas pipirų grūdelių
- Prieskoniai
- n. B. Tarkuotas muskato riešutas
- n. B. aitriosios paprikos dribsniai, malti
- n. B. Susmulkintos petražolės
- šiek tiek lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
Darbo laikas apie 15 minučių
Kepimo / kepimo laikas apie 20 minučių
Iš viso maždaug 35 minutės
Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas, salierus ir kaliaropes supjaustykite juostelėmis (arba supjaustykite juostelėmis, jei neturite daržovių pjaustyklės).
Svogūnus pakepinkite šiek tiek lydytame svieste, tada sudėkite daržoves ir trumpai pakepinkite. Tuomet užpilkite sultiniu ir vandeniu. Dabar suberkite pipirų žirnelius ir prieskonius (visada į puodą įdedu arbatos filtrą, kad vėliau prieskonių neliktų sriuboje). Kai skystis užvirs, sudėkite makaronus. Nuplaukite kalakuto krūtinėlę, nusausinkite ją ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tada įpilkite į sriubą. Prieš pat makaronams išvirus, sudėkite žiedais supjaustytą porą. Dabar pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir maltais aitriųjų paprikų dribsniais. Patiekite su petražolėmis ir smulkiai supjaustytais kaliaropių lapais (pačiais jauniausiais lapeliais).