Greita agurkų sriuba

Greita agurkų sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 nulupti ir griežinėliais supjaustyti agurkai
  • 1 tarkuota (-os) morka (-os)
  • 1 smulkiai supjaustytas (-i) svogūnas (-ai)
  • 750 ml daržovių sultinio
  • Druska
  • Pipirai
  • 1 žiupsnelis (-iai) muskato riešuto
  • 1 brūkšnelis saldžios grietinėlės arba pieno
  • sviestas arba aliejus
  • 2 skiltelės česnako pagal poreikį
  • Miltai

Paruošimas

Darbo laikas maždaug 25 minutės

Iš viso maždaug 25 minutės
Susmulkinkite svogūną ir, jei norite, 1-2 skilteles česnako. Tada nulupkite agurką ir supjaustykite jį gabalėliais.

Dabar svieste arba aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką ir agurką ir pabarstykite miltais. Gerai išmaišykite ir iš karto užpilkite sultiniu (gerai išmaišykite, nes kitaip jis susigers!). Tada toliau virkite ant silpnos ugnies, kol agurkai bus gatavi. Tuo tarpu nulupkite ir sutarkuokite morką. Kai agurkai išvirs, supilkite sriubą į trintuvą ir sutrinkite (galite naudoti blenderį).

Tada viską supilkite atgal į puodą. Dabar sudėkite tarkuotas morkas ir pagardinkite druska, pipirais, 1 nedideliu žiupsneliu muskato riešuto. Galiausiai įpilkite šlakelį saldžios grietinėlės, o jei mėgstate mažiau kalorijų, naudokite pieną, ir patiekite.

Patarimas: šis receptas tinka ir su cukinijomis. Jau išbandėme jį ir nustatėme, kad jis yra geras.

Parašykite komentarą