Norėtume jus perspėti: tikėtina, kad per vakarienę su šiomis graikiškomis vištienos makaronų salotomis sukelsite kai kurių žmonių pavydą! Pomidorų, fetos sūrio ir agurkų mišinys suvilios jus savo spalvomis ir skoniais – tai šviežias gurmaniškas patiekalas!
Sudedamosios dalys
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- 10 ml smulkinto česnako
- 30 ml smulkintų petražolių
- 4 vištienos krūtinėlės be odos, po 150 g (1/3 lb)
- 500 ml rotini
- 10 ml alyvuogių aliejaus
- 3 mini agurkai, supjaustyti pusžiedžiais
- 3 pusės įvairių spalvų paprikų, supjaustytų kubeliais
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 12 vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 1/2 200 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais.
Padažui:
- 60 ml (1/4 puodelio) apelsinų sulčių
- 45 ml (3 šaukštai) smulkintų petražolių
- 30 ml (2 šaukštai) alyvuogių aliejaus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) viso grūdo garstyčių
- 5 ml susmulkinto česnako
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Dubenyje sumaišykite citrinos žievelę ir sultis su česnakais ir petražolėmis. Mišiniu aptepkite vištienos krūtinėlę.
- Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus. al dente. Nusausinkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Vėl nusausinkite.
- Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite vištienos krūtinėlę 15-18 minučių, kelis kartus apversdami, kol vištienos vidus taps rausvos spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir supjaustykite krūtinėlę griežinėliais.
- Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Sudėkite daržoves, fetos sūrį ir makaronus. Maišykite.
- Padalykite salotas į lėkštes. Kiekvieną porciją papuoškite vištienos griežinėliais.