Šios skanios salotos, papildytos naminiais falafeliais, kurie užšaldomi, leidžia pasigaminti sveiką vakarienę, net kai skubate! Paprasčiausiai paruoškite pyragėlius iš anksto ir laikykite juos šaldiklyje, kad sveiki pietūs būtų paruošti akimirksniu!
Sudedamosios dalys
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) alyvuogių aliejaus
- 1 142 g pavasarinių salotų mišinio indelis
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais
- 1/4 plonai supjaustyto agurko
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta plonais griežinėliais
Falafeliams:
- 1 skardinė (540 ml) nuplautų ir nusausintų avinžirnių
- 60 ml (1/4 puodelio) smulkintų šviežių petražolių
- 30 ml (2 šaukštai) paprastų džiūvėsėlių
- 15 ml susmulkinto česnako
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) kmynų
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) maltos kalendros
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
- 1 kiaušinis
- Druska ir pipirai pagal skonį
Dėl vinaigretės:
- 180 ml (3/4 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
- 90 ml (6 šaukštai) 2% pieno
- 45 ml susmulkintų šviežių kalendrų
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) medaus
- 15 ml citrinos žievelės
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (375 °F).
- Nusausinkite avinžirnius ant popierinių rankšluosčių.
- Sudėkite falafelių ingredientus į virtuvinio kombaino indą. Perdirbkite, kol susidarys pasta.
- Iš avinžirnių mišinio suformuokite 16 paplotėlių.
- Sudėkite falafelius ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 20-25 minutes, įpusėjus kepimui falafelius apverskite.
- Į dubenį sudėkite padažo ingredientus. Sumaišykite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
- Salotų dubenyje sumaišykite pavasarinių salotų mišinį su raudonuoju svogūnu, agurku ir pipirais.
- Padalykite salotas į dubenėlius. Papuoškite falafeliais ir apšlakstykite padažu.