Duonos sriuba Sudedamosios dalys
- 100 g duonos (-ų), pasenusios, šviesios spalvos
- 60 g sviesto
- 1 svogūnas (-ai)
- 2 šaukštai miltų
- 1½ litro mėsos sultinio
- 100 ml grietinėlės arba pieno
- druskos ir pipirų, muskato riešuto
- galbūt sriubos daržovės (morkos, salierai ir porai)
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 30 minučių
Dideliame puode šiek tiek ištirpintame svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus duonos gabalėlius. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir trumpai pakepinkite. Apibarstykite miltais, išmaišykite ir supilkite atvėsusį mėsos sultinį. Virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Sutrinkite trintuvu ir pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Galiausiai įpilkite truputį grietinėlės arba pieno.
Variacija: aš visada mėgstu pridėti smulkintų morkų, porų ir salierų. Mano vaikai šią sriubą vadina daržovių duonos sriuba.
Daržoves galite supjaustyti kubeliais, išvirti ir sudėti atskirai arba troškinti, virti, kol suminkštės, ir sutrinti. Abiejų skonis geras.
Įdedu arba keptų žirnelių, arba duonos. Mes taip pat valgėme sriubą su bulvių gabalėliais. Duonos sriuba yra paprastas, nebrangus ir skanus patiekalas. Tai geras pagrindas daugeliui variantų.