Ši cukinijų duona be rafinuoto cukraus – skani sveikų pusryčių idėja. Nenorėsite jo praleisti!
Sudedamosios dalys
- 250 ml apelsinų sulčių
- 250 ml datulių be kauliukų
- 500 ml universalių miltų
- 250 ml kvietinių miltų
- 1 šaukštelis (5 ml) kepimo miltelių
- 1 šaukštelis (5 ml) geriamosios sodos
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) cinamono
- 3 kiaušiniai
- 30 ml (2 šaukštai) rapsų aliejaus
- 250 ml (1 puodelis) 2% pieno
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 625 ml tarkuotos cukinijos
- 125 ml (1/2 puodelio) smulkintų graikinių riešutų

Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Į puodą supilkite apelsinų sultis ir datules. Virkite 8-10 min. ant silpnos ir vidutinės ugnies, kas minutę pamaišydami, kol datulės taps tyre.
- Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, druska ir cinamonu.
- Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su aliejumi, pienu ir vanile. Įmaišykite datulių mišinį, cukiniją ir riešutus.
- Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus, kol gerai susimaišys.
- 28 cm x 13 cm (11 x 5 col.) kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių. Kepkite nuo 55 minučių iki 1 valandos ir 5 minučių, kol į vidurį įkištas dantų krapštukas išeis švarus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.