Cukinijų duona

Ši cukinijų duona be rafinuoto cukraus – skani sveikų pusryčių idėja. Nenorėsite jo praleisti!

Sudedamosios dalys

  • 250 ml apelsinų sulčių
  • 250 ml datulių be kauliukų
  • 500 ml universalių miltų
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis (5 ml) kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis (5 ml) geriamosios sodos
  • 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio) cinamono
  • 3 kiaušiniai
  • 30 ml (2 šaukštai) rapsų aliejaus
  • 250 ml (1 puodelis) 2% pieno
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 625 ml tarkuotos cukinijos
  • 125 ml (1/2 puodelio) smulkintų graikinių riešutų


Cukinijų duona

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Į puodą supilkite apelsinų sultis ir datules. Virkite 8-10 min. ant silpnos ir vidutinės ugnies, kas minutę pamaišydami, kol datulės taps tyre.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, druska ir cinamonu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su aliejumi, pienu ir vanile. Įmaišykite datulių mišinį, cukiniją ir riešutus.
  5. Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus, kol gerai susimaišys.
  6. 28 cm x 13 cm (11 x 5 col.) kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių. Kepkite nuo 55 minučių iki 1 valandos ir 5 minučių, kol į vidurį įkištas dantų krapštukas išeis švarus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Parašykite komentarą