Ši riebi dešra tradiciškai patiekiama su lęšiais po vidurnakčio Naujųjų metų išvakarėse. Štai dešros tešloje receptas, kuris yra skanus ir gražiai atrodo ant šventinio stalo!
Ingredientai Cotecchino sluoksniuotoje tešlos plutoje (5 porcijoms)
Cotechino dešra – 1 vnt.
Sluoksniuotos tešlos – 250-300 g
Kopūstų lapai – 7-10 vnt.
Druska
Nežinau, ar lengva nusipirkti kotekino Rusijos ir Ukrainos prekybos centruose… Tačiau vis tiek įdėjau šį receptą. Joje taip pat galite kepti kitas pasirinktas virtas ir riebias dešreles arba maltos mėsos vyniotinį.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti dešrą tešloje:
Kopūstų lapus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, aš naudojau Savojos kopūstus, jie minkštesni, bet galite naudoti ir baltuosius kopūstus.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 2 žingsnis
Išverskite į durtuvą, išpjaukite storas gyslas.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 3 žingsnis
Nusipirkau sluoksniuotos tešlos, nes tingėjau vargintis! Jis jau supjaustytas sluoksniais.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 4 žingsnis
Sluoksniuokite kopūstų lapus. Vietoj kopūstų galima naudoti špinatus.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 5 žingsnis
Iš anksto virkite kotekino apie valandą, keliose vietose šakute pradurdami kiautą. Dėkite ant kopūstų lapų.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 6 žingsnis
Suvyniokite į voką taip, kad cottequino ir lapai būtų uždaryti viduje.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 7 žingsnis
Suktinuką patepkite lašeliu augalinio aliejaus.
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 8 žingsnis
Kepkite dešrą tešloje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kai tik tešla paruduoja, ji jau paruošta!
Recepto nuotrauka: Cotecchino sluoksniuotos tešlos plutoje – 9 žingsnis
Koks grožis! Gero apetito!