Reikia greito recepto, kad galėtumėte gerai pavalgyti per pietus? Šios greitos ir lengvos maltos jautienos „Cajun” salotos, turinčios mažiau nei 400 kalorijų, yra puikus sprendimas!
Sudedamosios dalys
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) alyvuogių aliejaus
- 225 g itin liesos maltos jautienos
- 15 ml smulkinto česnako
- 1/2 jalapeno, be sėklų ir supjaustytas
- 250 ml kukurūzų grūdų
- 30 ml (2 valgomieji šaukštai) Cajun prieskonių
- 30 ml šviežių laimo sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 125 ml (1/2 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) lieso pieno
- 500 ml mažųjų špinatų
- 250 ml ketvirčiais pjaustytų vyšninių pomidorų
- 1/2 raudonojo svogūno, malto
- 15 ml susmulkintų žaliųjų svogūnų
Recepto paruošimas
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Virkite maltą jautieną 6-8 minutes, mediniu šaukštu smulkindami mėsą, kol ji praras rausvą atspalvį.
- Įdėkite česnaką, jalapeño, kukurūzus, Cajun prieskonius ir 1 valgomąjį šaukštą (15 ml) laimo sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Toliau kepkite 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje sumaišykite jogurtą su pienu ir likusiomis laimo sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Į du dubenis padalykite špinatus, vyšninius pomidorus, raudonąjį svogūną ir jautienos mišinį. Apšlakstykite padažu. Papuoškite žaliaisiais svogūnais.