Burokėlių sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 10 minučių
Poilsio laikas maždaug 1 diena 16 valandų
Bendras laikas maždaug 1 diena 16 valandų 10 minučių
Susmulkinkite svogūnus. Burokėlius nulupkite ir stambiais kubeliais supjaustykite, bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūnus, burokėlius ir bulves. Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. 40 minučių virkite sriubą ant vidutinės ugnies. Tada sutrinkite ir pagardinkite druska bei pipirais.
Supilkite grietinėlę ir vėl užvirinkite. Įmaišykite laiškinius česnakus, pagardinkite grietininiais krienais ir iš karto patiekite.