Bulvių ir moliūgų dešrelės iš esmės yra tokios pat kaip bulvių koldūnai, tik su įdaru. Moliūgų saldumas suteikia bulvėms įdomesnį skonį, o įdaras, paslėptas tarp rausvų daržovių, gaunasi labai minkštas ir sultingas.
Ingredientai Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena (4 porcijoms)
Moliūgas – 300 g (trintas)
Bulvės – 300 gr (nuluptos)
Vištienos faršas – 250 g
Svogūnai – 80 gr (1 mažas svogūnas)
Česnakai – 2 skiltelės
Miltai – 100 g
CO kiaušinis – 1 kiaušinis
Džiovintos žolelės – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 45-60 ml (3-4 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBotatų-moliūgų dešrelės su malta vištiena
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Nulupkite ir nuplaukite bulves, svogūnus ir moliūgus.
Paruoškite recepto nuotrauką: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 2 žingsnis
Bulves ir moliūgą sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 3 žingsnis
Nuluptą svogūną susmulkinkite blenderiu arba sutarkuokite smulkia tarka. Į bulves ir moliūgą sudėkite svogūnus. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite bulves ir moliūgą.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 4 žingsnis
Nulupkite česnaką. Viena skiltelė česnako sutrinama per spaudiklį ir įdedama į dubenį. Supilkite druską (1/4 šaukštelio), pipirus (žiupsnelis) ir provanso žoleles.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 5 žingsnis.
Išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad daržovės atiduotų dalį sulčių.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 6 žingsnis
Tuo tarpu į maltą vištieną įspauskite likusią česnako skiltelę. Įberkite druskos (1/5 šaukštelio) ir pipirų (žiupsnelį). Išmaišykite faršą.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 7 žingsnis.
Miltus supilkite į dubenį su daržovėmis.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 8 žingsnis.
Gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 9 žingsnis
Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, dėkite 1 valgomąjį šaukštą daržovių mišinio ir suformuokite plonus paplotėlius.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – žingsnis Nr. 10
Ant viršaus uždėkite maltos vištienos mišinio (apie 2 šaukštelius).
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 11 žingsnis
Ant maltos mėsos dėkite 1 valgomąjį šaukštą daržovių mišinio.
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir 3-4 minutes kepkite bulvių ir moliūgų dešreles uždengę dangčiu.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – 12 žingsnis
Apverskite koldūnus ir kepkite po dangčiu dar 10 minučių.
Kitą partiją kepkite taip pat.
Turėjau 8 dalis.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena – žingsnis Nr. 13
Bulvių ir moliūgų dešrelės su malta vištiena paruoštos.
Recepto nuotrauka: Bulvių ir moliūgų wurst su malta vištiena – žingsnis Nr. 14
Dešreles skaniai patiekite su grietine ar kitu padažu.
Gero apetito!