Bulviniai blynai

Bulviniai blynai
Bulviniai blynai yra labai paprastas, naminis patiekalas. Jį galima patiekti paprastą, su grietine ar mėgstamu padažu arba kaip garnyrą prie keptos mėsos, paukštienos ar žuvies. Bet kokiu atveju tai abiem pusėms naudingas variantas! Be to, toks patiekalas padės panaudoti nuo pietų ar vakarienės likusią bulvių košę. Ekonomiškas, praktiškas ir labai skanus! Bulvių košės blynai yra neįtikėtinai švelnūs, ypač jei naudojate geras, miltingas bulves.

 

SUDEDAMOSIOS DALYS Bulviniai blynai

bulvės – 1 kg
miltai – 4 šaukštai.
krapų – 2 šakelės
petražolių – 2 šakelės
sūris – 100 g
kiaušiniai – 2 vienetai
sviestas – 30 g
aliejaus kepimui – pagal skonį
druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
1 žingsnis
Bulvių košė, išvirkite bulves
Pirmiausia pagaminkite bulvių košę. Nulupkite ir nuplaukite gumbus, didesnius perpjaukite pusiau. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite karštu vandeniu, kad bulvės būtų apsemtos.
2 žingsnis
Bulvių košė
Puodą su bulvėmis statykite ant didelės ugnies ir užvirkite. Švelniai virkite 20-25 minutes. Nusausinkite vandenį. Karštas bulves sutrinkite plaktuvu ir palikite šiek tiek atvėsti.
3 žingsnis
Sutrinkite bulvinius blynus, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite žoleles.
Nulupkite krapus ir petražoles, pašalinkite stambius kotelius ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Gerai išdžiovinkite ir susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite stambia arba vidutinio dydžio tarka.
4 veiksmas.
Sutrinkite bulvinius blynus, į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, sūrį ir žoleles.
Į šiltą bulvių košę įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą, sūrį ir žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kruopščiai išmaišykite.
5 veiksmas.
Sutrinkite bulvių paplotėlius, apvoliokite miltuose
Išverskite bulvių košę ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir išminkykite maždaug 1 cm storio sluoksnį. Naudodami mažą stiklinę arba išpjaukite apskritimus mentele ar pjaustykle.
6 veiksmas
Bulvių košės paplotėliai, apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių
Bulvių apskritimus apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Dėkite bulvių košės paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps traškūs.

Parašykite komentarą