Traški šoninė, sultingi obuoliai ir traškūs graikiniai riešutai: šių brokolių salotų skonių ir tekstūrų derinys yra labai skanus!
Sudedamosios dalys
- 3 0,5 cm (1/4 colio) storio, kubeliais supjaustyti šoninės griežinėliai
- 2 brokoliai, supjaustyti mažais žiedynais
- 2 obuoliai, supjaustyti kubeliais
- 2 salierų stiebai, supjaustyti kubeliais
- 1/2 nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais
- 125 ml (1/2 puodelio) džiovintų spanguolių
- 125 ml (1/2 puodelio) smulkintų graikinių riešutų
- Druska ir pipirai pagal skonį
Dėl vinaigrette :
- 80 ml (1/3 puodelio) majonezo
- 30 ml raudonojo vyno acto
- 20 ml klevų sirupo
- 15 ml Dižono garstyčių
Recepto paruošimas
- Keptuvėje kepkite šoninę ant vidutinės ugnies 6-8 minutes, kol taps traški. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
- Dideliame puode verdančio pasūdyto vandens 1 minutę virkite brokolius. Nusausinkite ir atvėsinkite po šaltu vandeniu. Vėl nusausinkite.
- Salotinėje sumaišykite užpilo ingredientus.
- Sudėkite salotų ingredientus. Maišykite.