Avienos karis Receptas


Avienos karis

Avienos karis yra skanus ir šilumos kupinas patiekalas, kuris puikiai tinka žiemai. Šis receptas yra paprastas, o skonis tikrai nuostabus! Pateikiame detalų receptą, kaip pasigaminti šį skanų patiekalą su aviena. 🐑🌶️

Ingredientai:

  • 500 g avienos (geriausiai tinka avienos filė arba kotletas)
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalia paprika
  • 2 morkos
  • 400 g konservuotų pomidorų (galite naudoti ir šviežius)
  • 1 indelis kokosų pieno (apie 400 ml)
  • 2 šaukštai aliejaus (geriausiai augalinio)
  • 1 šaukštas curry miltelių
  • 1 šaukštas kalendros miltelių
  • 1 šaukštas kumino miltelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendros lapelių (patiekimui)
  • Ryžių arba naan duonos (patiekimui)

Gaminimo instrukcijos:

1. Paruoškite ingredientus:

Pradėkite nuo avienos – ją supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus, paprikas ir morkas. 🍅🥕

2. Apkepkite svogūnus:

Dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi.

3. Pridėkite česnaką:

Kai svogūnai jau apkepę, įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jis pradės skleisti aromatą. 🧄

4. Kepkite avieną:

Į puodą įdėkite supjaustytą avieną. Ruoškite ją, kol mėsa pasidarys rusvai auksinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.

5. Įdėkite daržoves:

Pridėkite morkas ir paprikas. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes, kad daržovės šiek tiek suminkštėtų.

6. Pridėkite prieskonių:

Į puodą įdėkite curry, kalendros ir kumino miltelius. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai per visą masę.

7. Pridėkite pomidorus ir kokosų pieną:

Į puodą supilkite konservuotus pomidorus ir kokosų pieną. Gerai išmaišykite ir užvirkite viską. 👩‍🍳

8. Virkite:

Uždenkite puodą ir leiskite kariui virti ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių. Kartais pamaišykite, kad niekas nepridegtų.

9. Patiekimas:

Kai kari yra paruoštas, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite karštą, pabarstytą šviežiais kalendros lapeliais, su virtais ryžiais arba naan duona. 🍚🍞

Skanaus!

Šis avienos karis ne tik patenkins jūsų apetitą, bet ir maloniai sušildys šaltą dieną. Pasigaminkite jį akompanuojant gerai kompanijai! 💕✨

Parašykite komentarą