Pietums skirtos salotos visada yra laimingas pasirinkimas! Siūlome išbandyti šias šviežias ir skanias artišokų ir lęšių salotas, kurios išties daro įspūdį!
Sudedamosios dalys
- 1 – 340 ml indelis marinuotų artišokų širdelių
- 2 puodeliai pavasarinių salotų mišinio
- 1 skardinė (398 ml) lęšių, nuplautų ir nusausintų
- 1/4 agurko, supjaustyto pusžiedžiais
- 10-12 vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 30 ml smulkintų šviežių petražolių
- 15 ml šviežių citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Nusausinkite artišokus, o 2 valgomuosius šaukštus (30 ml) marinato palikite inde. Artišokus supjaustykite ketvirčiais.
- Salotų dubenyje sumaišykite salotas su artišokais, lęšiais, agurkais, vyšniniais pomidorais ir petražolėmis.
- Dubenyje sumaišykite citrinos sultis su pasiliktu marinatu. Supilkite į dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.