Amerikietiška kreminė moliūgų sriuba Sudedamosios dalys
- 2 dideli moliūgai (sviestiniai moliūgai)
- 2 bulvės
- 1 batatas (-ai) (saldžiosios bulvės)
- 2 morkos
- 200 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 300 ml saldžios grietinėlės
- 1 didelis (-iai) svogūnas (-ai)
- Druska ir pipirai
- paprikos milteliai
- Daržovių atsargos
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 30 minučių
Nulupkite moliūgą. Paprasčiausia jį perpjauti per pusę, šaukštu iškrapštyti sėklas ir 15 minučių pavirti pasūdytame vandenyje. Taip galėsite lengvai išskobti moliūgą iš odelės.
Nulupkite bulves, saldžiąsias bulves ir morkas ir supjaustykite stambiais gabalais.
Supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepinkite su šonine dideliame puode. Sudėkite moliūgą ir kitas daržoves ir viską gerai pasūdykite. Užpilkite vandeniu, kad viskas būtų apsemta, ir virkite 45 minutes. Gerai sutrinkite rankiniu trintuvu, supilkite grietinėlę ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir daržovių sultiniu.
Patiekiame su šviežia kukurūzų duona.
Šią sriubą taip pat viriau su moliūgais, akorno moliūgais ir Hokaido moliūgais. Kiekvieną kartą tai būna labai sėkminga.