Ši minkšta ir skani obuolių, morkų ir uogų duona puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams!
Sudedamosios dalys
- 500 ml miltų
- 250 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių
- 60 ml (1/4 puodelio) žirnių baltymų miltelių
- 15 ml kepimo miltelių
- 7,5 ml (1/2 valgomojo šaukšto) cinamono
- 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) druskos
- 125 ml (1/2 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
- 1 kiaušinis
- 125 ml (1/2 puodelio) klevų sirupo
- 10 ml vanilės ekstrakto
- 180 ml (3/4 puodelio) paprasto sojų gėrimo
- 250 ml tarkuotų obuolių
- 250 ml tarkuotų morkų
- 60 ml (1/4 puodelio) džiovintų mėlynių
- 60 ml (1/4 puodelio) džiovintų spanguolių

Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite miltus su avižiniais dribsniais, žirnių baltymų milteliais, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
- Kitame dubenyje suplakite jogurtą su kiaušiniu, klevų sirupu, vanile ir sojų gėrimu.
- Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus į šlapius ir maišykite, kol gerai susimaišys.
- Sudėkite tarkuotus obuolius, tarkuotas morkas ir džiovintus vaisius. Švelniai išmaišykite.
- Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
- Kepkite nuo 1 valandos ir 15 minučių iki 1 valandos ir 20 minučių, kol į vidų įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.