Obuolių, morkų ir džiovintų uogų duona

Ši minkšta ir skani obuolių, morkų ir uogų duona puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams!

Sudedamosios dalys

  • 500 ml miltų
  • 250 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 60 ml (1/4 puodelio) žirnių baltymų miltelių
  • 15 ml kepimo miltelių
  • 7,5 ml (1/2 valgomojo šaukšto) cinamono
  • 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) druskos
  • 125 ml (1/2 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
  • 1 kiaušinis
  • 125 ml (1/2 puodelio) klevų sirupo
  • 10 ml vanilės ekstrakto
  • 180 ml (3/4 puodelio) paprasto sojų gėrimo
  • 250 ml tarkuotų obuolių
  • 250 ml tarkuotų morkų
  • 60 ml (1/4 puodelio) džiovintų mėlynių
  • 60 ml (1/4 puodelio) džiovintų spanguolių


Obuolių, morkų ir džiovintų uogų duona

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su avižiniais dribsniais, žirnių baltymų milteliais, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  3. Kitame dubenyje suplakite jogurtą su kiaušiniu, klevų sirupu, vanile ir sojų gėrimu.
  4. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus į šlapius ir maišykite, kol gerai susimaišys.
  5. Sudėkite tarkuotus obuolius, tarkuotas morkas ir džiovintus vaisius. Švelniai išmaišykite.
  6. Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite nuo 1 valandos ir 15 minučių iki 1 valandos ir 20 minučių, kol į vidų įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Parašykite komentarą