O jei pasakytume, kad sukūrėme geriausią pasaulyje bananų duoną? Sveikas ir skanus užkandis par excellence, šis receptas sužavės jus vos tik ištrauktas iš orkaitės!
Sudedamosios dalys
- 250 ml universalių miltų
- 125 ml (1/2 puodelio) kvietinių miltų
- 80 ml (1/3 puodelio) maltų linų sėmenų
- 15 ml kepimo miltelių
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) geriamosios sodos
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
- 2 kiaušiniai
- 125 ml (1/2 puodelio) klevų sirupo
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 30 ml (2 šaukštai) rapsų aliejaus
- 375 ml trintų bananų (apie 2 bananus)
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) nesmulkintų linų sėmenų
- 60 ml (1/4 puodelio) smulkintų graikinių riešutų
- 60 ml (1/4 puodelio) kapoto 70% juodojo šokolado (nebūtina)

Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su maltais linų sėmenimis, kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su klevų sirupu, vanile, aliejumi ir trintais bananais. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.
- Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
- Tešlą pabarstykite nesmulkintomis linų sėklomis ir graikiniais riešutais. Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol į duonos vidurį įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.
- Jei norite, ant bananų duonos viršaus užberkite smulkinto šokolado.
- Duoną supjaustykite į šešias riekes, tada kiekvieną riekę perpjaukite pusiau. Ši duona šaldiklyje išsilaikys nuo 3 iki 6 mėnesių.