Klevų bananų duona

O jei pasakytume, kad sukūrėme geriausią pasaulyje bananų duoną? Sveikas ir skanus užkandis par excellence, šis receptas sužavės jus vos tik ištrauktas iš orkaitės!

Sudedamosios dalys

  • 250 ml universalių miltų
  • 125 ml (1/2 puodelio) kvietinių miltų
  • 80 ml (1/3 puodelio) maltų linų sėmenų
  • 15 ml kepimo miltelių
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio) geriamosios sodos
  • 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 125 ml (1/2 puodelio) klevų sirupo
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 30 ml (2 šaukštai) rapsų aliejaus
  • 375 ml trintų bananų (apie 2 bananus)
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) nesmulkintų linų sėmenų
  • 60 ml (1/4 puodelio) smulkintų graikinių riešutų
  • 60 ml (1/4 puodelio) kapoto 70% juodojo šokolado (nebūtina)


Klevų bananų duona užšaldyti

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su maltais linų sėmenimis, kepimo milteliais, soda ir druska.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su klevų sirupu, vanile, aliejumi ir trintais bananais. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.
  4. Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
  5. Tešlą pabarstykite nesmulkintomis linų sėklomis ir graikiniais riešutais. Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol į duonos vidurį įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.
  6. Jei norite, ant bananų duonos viršaus užberkite smulkinto šokolado.
  7. Duoną supjaustykite į šešias riekes, tada kiekvieną riekę perpjaukite pusiau. Ši duona šaldiklyje išsilaikys nuo 3 iki 6 mėnesių.

Parašykite komentarą