Tikras uogų sprogimas sultingoje bananų duonoje, geriau už tai nebūna! Šis sveikas receptas puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams, nes vienoje porcijoje yra tik 138 kalorijos!
Sudedamosios dalys
- 375 ml miltų
- 125 ml avižų sėlenų
- 5 ml kepimo miltelių
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) geriamosios sodos
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 80 ml (1/3 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
- 2 trinti bananai (apie 180 ml – 3/4 puodelio trintų bananų)
- 60 ml (1/4 puodelio) lieso pieno
- 30 ml (2 šaukštai) klevų sirupo
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 4-5 braškės, supjaustytos kubeliais
- 8-10 aviečių, perpjautų per pusę
- 125 ml (1/2 puodelio) mėlynių

Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite miltus su avižų sėlenomis, kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su jogurtu, trintais bananais, pienu, klevų sirupu ir vanile.
- Sausus ingredientus įmaišykite į šlapius ingredientus, kol gerai susimaišys. Sudėkite braškes, avietes ir mėlynes. Švelniai išmaišykite.
- Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą.
- Kepkite nuo 1 valandos iki 1 valandos 10 minučių, kol į kepinio vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.