Bananų duona

Tikras uogų sprogimas sultingoje bananų duonoje, geriau už tai nebūna! Šis sveikas receptas puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams, nes vienoje porcijoje yra tik 138 kalorijos!

Sudedamosios dalys

  • 375 ml miltų
  • 125 ml avižų sėlenų
  • 5 ml kepimo miltelių
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio) geriamosios sodos
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 80 ml (1/3 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
  • 2 trinti bananai (apie 180 ml – 3/4 puodelio trintų bananų)
  • 60 ml (1/4 puodelio) lieso pieno
  • 30 ml (2 šaukštai) klevų sirupo
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 4-5 braškės, supjaustytos kubeliais
  • 8-10 aviečių, perpjautų per pusę
  • 125 ml (1/2 puodelio) mėlynių


Bananų duona su vaisių sprogimu

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su avižų sėlenomis, kepimo milteliais, soda ir druska.
  3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su jogurtu, trintais bananais, pienu, klevų sirupu ir vanile.
  4. Sausus ingredientus įmaišykite į šlapius ingredientus, kol gerai susimaišys. Sudėkite braškes, avietes ir mėlynes. Švelniai išmaišykite.
  5. Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą.
  6. Kepkite nuo 1 valandos iki 1 valandos 10 minučių, kol į kepinio vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.

Parašykite komentarą