Grybų sriuba

Grybų sriuba Sudedamosios dalys

  • 500 g grybų, baltųjų, rudųjų arba austrių grybų
  • 1 svogūnas (-ai)
  • 35 g sviesto arba margarino
  • 35 g kvietinių miltų
  • 1 litras daržovių sultinio
  • 1 puodelis dvigubos grietinėlės arba crème fraîche
  • Druska ir pipirai
  • 1 valgomasis šaukštas baziliko, susmulkintas

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 15 minučių

Iš viso maždaug 45 minutės
Nuvalykite grybus arba pievagrybius, patrinkite juos virtuviniu popieriumi. Jei reikia, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais arba gabalėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba margariną. Jame maišydami pakepinkite svogūnų kubelius ir grybų griežinėlius ar gabalėlius. Pabarstykite miltais, išmaišykite ir trumpai pakepinkite.

Supilkite daržovių sultinį, gerai išplakite, stengdamiesi, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirinkite sriubą ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes be dangčio, retkarčiais pamaišydami.

Įmaišykite dvigubą grietinėlę arba crème fraîche. Pagardinkite sriubą druska ir pipirais bei pabarstykite bazilikais.

Parašykite komentarą