Žirnių sriuba

Žirnių sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

Paruošimas

Darbo laikas apie 20 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 2 val.

Bendras laikas apie 2 val. 20 min.
Žirnius virkite 1-1,5 valandos.

Kubeliais supjaustykite askaloninius česnakus ir rūkytą tofu. Apkepkite tofu. Po maždaug 5 minučių sudėkite askaloninius česnakus ir pakepinkite, kol taps permatomi. Sudėkite nusausintus žirnius, 100 ml daržovių sultinio ir mairūną. Kaitinkite ant silpnos ugnies 45 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Nuvalykite svogūnus ir supjaustykite žiedais, obuolio ketvirtį supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į žirnių sriubą, kai ji pavirs apie 35 minutes. Pabaigoje pagardinkite druska bei pipirais ir įmaišykite likusį daržovių sultinį.

Jei reikia, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įpilkite „Veggi-Wiener”.

Parašykite komentarą