Romėnų širdžių, vištienos ir graikinių riešutų salotos su klevų užpilu

Baltymų kupinos pietų salotos, pasižyminčios tekstūra ir puikiai tinkančios pietų metu!

Sudedamosios dalys

  • 340 g vištienos krūtinėlės be odos

Marinatui ir užpilamajam :

  • 125 ml (1/2 puodelio) 0% lieso jogurto
  • 60 ml (1/4 puodelio) klevų sirupo
  • 20 ml balzaminio acto
  • 15 ml sambal oelek
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Salotoms :

  • 160 ml nuplautų ir nusausintų avinžirnių (3/4 puodelio)
  • 60 ml (1/4 puodelio) graikinių riešutų
  • 3 susmulkintos romėniškų salotų širdys
  • 1 neluptas žalias obuolys, supjaustytas griežinėliais
  • Smulkiai supjaustyti laiškiniai česnakai, pagal skonį


Romėnų širdžių, vištienos ir graikinių riešutų salotos su klevų užpilu

Recepto paruošimas

  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite marinato ir užpilo ingredientus.
  2. Į sandarų maišelį supilkite pusę marinato ir užpilo ir sudėkite vištienos krūtinėlę. Sukratykite, kad krūtinėlė pasidengtų marinatu. Uždarykite maišelį ir 2-3 valandas marinuokite šaldytuve. Likusį marinatą su užpilu atidėkite į šaldytuvą.
  3. Paruoštą vištieną nusausinkite, o marinatą išmeskite.
  4. Nepridegančioje keptuvėje kepkite krūtinėlę po 8 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištienos vidus praras rausvą spalvą.
  5. Krūtinėlę padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite folija. Palikite atvėsti 5 minutes.
  6. Sudėkite salotų ingredientus į didelį dubenį.
  7. Susmulkinkite vištienos krūtinėlę ir sudėkite į salotas. Supilkite pasiliktą padažą. Išmeskite.

Parašykite komentarą