Pateikiame naminės užpilo užtepėlės receptą, kuriame puikiai dera saldus ir pikantiškas skonis.
Sudedamosios dalys
- 60 ml (1/4 puodelio) iš paprastas jogurtas
- 45 ml (3 šaukštai) iš klevų sirupas
- 30 ml (2 šaukštai) d’ alyvuogių aliejus
- 125 ml (1/2 puodelio) iš majonezas
- 30 ml (2 šaukštai) d’ susmulkinti estragonai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš Senamadiškos garstyčios
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš citrinų sultys
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš citrinos žievelė
- druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Dubenyje suplakite jogurtą su klevų sirupu ir alyvuogių aliejumi. Įmaišykite likusius ingredientus. Laikykite vėsioje vietoje.