Greitas krevečių, kokosų ir pomidorų karis

Sudedamosios dalys
2 šaukštai aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais
2 česnako skiltelės, supjaustytos griežinėliais
1 žalioji aitrioji paprika, be sėklų ir supjaustyta griežinėliais
3 šaukštai kario pastos
1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
200 ml daržovių sultinio
200 ml kokosų grietinėlės
350 g žalių krevečių
kalendrų šakelių ir ryžių, patiekti

Metodas

1 ŽINGSNIS

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite svogūną, česnaką ir pusę aitriosios paprikos 5 min. arba kol suminkštės. Sudėkite kario pastą ir kepkite dar 1 min. Sudėkite pomidorų tyrę, sultinį ir kokosų grietinėlę.

2 ŽINGSNIS

10 min. troškinkite ant vidutinės ugnies, tada sudėkite krevetes. Virkite 3 min. arba kol krevetės taps nepermatomos. Išbarstykite likusius žaliuosius čili pipirus ir kalendros šakeles, tada patiekite su ryžiais arba žiedinių kopūstų ryžiais, jei norite, kad jų variantas būtų pritaikytas veto.

Parašykite komentarą