Vienas mėgstamiausių Azijos virtuvės patiekalų – kokosų pieno ir žemės riešutų padažas – čia yra perkurtas į lengvą versiją ir žada suteikti dievišką skonį jūsų salotoms. Malonumas mėgautis be kaltės jausmo!
Sudedamosios dalys
- 60 ml (1/4 puodelio) iš lengvas kokosų pienas
- 30 ml (2 šaukštai) iš laimo sultys
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) d’ sezamų aliejus (neskrudintas)
- 10 ml (2 šaukšteliai) iš medus
- 10 ml (2 šaukšteliai) iš neriebus žemės riešutų sviestas
- 1 šaukštelis (5 ml) iš laimo žievelė
- 5 ml (1 šaukštelis) d’ susmulkintas česnakas
- 5 ml (1 šaukštelis) iš susmulkintas imbieras
- 1/2 Tailando aitrioji paprika, susmulkinta
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Visus ingredientus sudėkite į elektrinio maišytuvo indą. Maišykite kelias sekundes, kol masė taps kreminė ir vientisa. Pagal skonį įberkite druskos.