Gazpacho Sudedamosios dalys
- 250 g baltos duonos be plutos
- 500 ml daržovių sultinio
- 500 g jautienos pomidorų, nuluptų, be sėklų ir stambiai supjaustytų
- 1 svogūnas (-ai), stambiai supjaustytas (-i)
- 1 agurkas (-ai), nuluptas, be sėklų ir stambiai supjaustytas (-i)
- 1 raudonoji (-osios) paprika (-os), nuvalyta (-os) ir supjaustyta (-os) kąsnio dydžio gabalėliais
- 4 skiltelės česnako
- 25 ml alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai, balti
- Actas (raudonojo vyno actas)
Paruošimas
Darbo laikas apie 45 min.
Iš viso maždaug 45 minutės
Baltą duoną sulaužykite ir sudėkite į dubenį. Supilkite ketvirtadalį daržovių sultinio ir palikite šiek tiek pastovėti. Pomidorus, svogūnus, agurkus, pipirus, česnako skilteles ir alyvuogių aliejų sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumaišykite su išmirkyta duona iki kreminės masės. Dalimis įpilkite daržovių sultinio. Stebėkite, kad gazpačo nebūtų per skystas. Pagardinkite druska, pipirais ir pagal skonį įpilkite šiek tiek acto.
Dėkite gazpačo į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite.
Patiekite su skrudintos baltos duonos kubeliais, smulkintais kietai virtais kiaušiniais arba smulkiais kubeliais supjaustytomis žaliomis daržovėmis.