Vasaros salotos su šiaurietiškomis krevetėmis

Trūksta įkvėpimo pietums? Šios Bostono salotos su krevetėmis tikrai suteiks šviežumo jūsų dienai!

Sudedamosios dalys

  • 1 Bostono salotos
  • 125 ml (1/2 puodelio) mėtų lapų
  • 4 mini agurkai, supjaustyti griežinėliais
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
  • 1 geltonoji paprika, supjaustyta kubeliais
  • 12 įvairių spalvų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 1 morka, supjaustyta griežinėliais
  • 300 g (500 ml) krevečių

Padažui:

  • 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) citrinos sulčių
  • 30 ml (2 šaukštai) smulkintų džiovintų pomidorų
  • 30 ml (2 šaukštai) klevų sirupo
  • 15 ml Dižono garstyčių
  • 15 ml smulkintų petražolių
  • 1 žaliasis svogūnas, susmulkintas
  • Druska ir pipirai pagal skonį


Vasaros salotos su šiaurinėmis krevetėmis

Recepto paruošimas

  1. Dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.
  2. Salotas ir mėtų lapelius padalykite į dubenėlius. Ant viršaus sudėkite agurkus, raudonąjį svogūną, papriką, vyšninius pomidorus, morkas ir krevetes. Apšlakstykite padažu.

Parašykite komentarą