Klasikinis prancūziškas receptas, paruoštas akimirksniu! Šiose mišriose salotose įvairių daržovių, žuvies, kiaušinių ir riešutų derinys yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Jį taip pat lengva įdėti į pietų dėžutę ar iškylos krepšį.
Sudedamosios dalys
- 10 naujų bulvių
- 250 g šparaginių pupelių
- 1 skardinė (170 g) lengvo tuno su dribsniais vandenyje
- 1 žaliosios lapinės salotos
- 8 vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
- 1 raudonoji paprika, susmulkinta
- 30 ml žaliųjų svogūnų, susmulkintų
- 6 ančiuvių filė
- 10 juodųjų alyvuogių
- 3 kietai virti kiaušiniai, perpjauti ketvirčiais
- 30 ml kedro riešutų
Padažui:
- 125 ml (1/2 puodelio) alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) raudonojo vyno acto
- 15 ml Dižono garstyčių
- 5 ml smulkinto česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Atskirai virkite bulves ir pupeles verdančiame pasūdytame vandenyje, kol jos al dente. Atvėsinkite po lediniu vandeniu.
- Nusausinkite tuną.
- Paruoškite padažą suplakdami visus ingredientus.
- Kai bulvės ir pupelės atvės, sudėkite jas į salotinę. Baigiant ruošti salotas, sumaišykite jas su kitomis daržovėmis, smulkintu tunu, ančiuviais ir alyvuogėmis. Padažą įmaišykite į sumaišytas salotas.
- Salotas padalykite į keturias atskiras lėkštes. Kiekvieną lėkštę papuoškite trimis kiaušinių skiltelėmis ir kedro riešutais.