Klasikinės Niçoise salotos

Klasikinis prancūziškas receptas, paruoštas akimirksniu! Šiose mišriose salotose įvairių daržovių, žuvies, kiaušinių ir riešutų derinys yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Jį taip pat lengva įdėti į pietų dėžutę ar iškylos krepšį.

Sudedamosios dalys

  • 10 naujų bulvių
  • 250 g šparaginių pupelių
  • 1 skardinė (170 g) lengvo tuno su dribsniais vandenyje
  • 1 žaliosios lapinės salotos
  • 8 vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
  • 1 raudonoji paprika, susmulkinta
  • 30 ml žaliųjų svogūnų, susmulkintų
  • 6 ančiuvių filė
  • 10 juodųjų alyvuogių
  • 3 kietai virti kiaušiniai, perpjauti ketvirčiais
  • 30 ml kedro riešutų

Padažui:

  • 125 ml (1/2 puodelio) alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) raudonojo vyno acto
  • 15 ml Dižono garstyčių
  • 5 ml smulkinto česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį


Klasikinės Niçoise salotos

Paruošimas

  1. Atskirai virkite bulves ir pupeles verdančiame pasūdytame vandenyje, kol jos al dente. Atvėsinkite po lediniu vandeniu.
  2. Nusausinkite tuną.
  3. Paruoškite padažą suplakdami visus ingredientus.
  4. Kai bulvės ir pupelės atvės, sudėkite jas į salotinę. Baigiant ruošti salotas, sumaišykite jas su kitomis daržovėmis, smulkintu tunu, ančiuviais ir alyvuogėmis. Padažą įmaišykite į sumaišytas salotas.
  5. Salotas padalykite į keturias atskiras lėkštes. Kiekvieną lėkštę papuoškite trimis kiaušinių skiltelėmis ir kedro riešutais.

Parašykite komentarą