Iš visų kategorijų labiausiai mėgstame graikiškas salotas. Jei norite, kad tai būtų valgomosios salotos, pridėkite baltymų šaltinį, pavyzdžiui, puodelį kvinojos. Šis skonio kupinas ir mažiau nei 400 kalorijų vienai porcijai turintis receptas puikiai tinka iškylai parke ar pietums namuose!
Sudedamosios dalys
- 500 ml daržovių sultinio
- 250 ml (1 puodelis) nuplautų ir nusausintų kvinojos pupelių
- 12-15 vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 1/2 agurko, supjaustyto nedideliais gabalėliais
- 125 ml (1/2 puodelio) kubeliais supjaustyto fetos sūrio
- 80 ml (1/3 puodelio) griežinėliais pjaustytų Kalamata alyvuogių
- 30 ml (2 šaukštai) smulkintų šviežių bazilikų
- 15 ml susmulkinto šviežio raudonėlio
- Druska ir pipirai pagal skonį
Dėl vinaigretės:
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml raudonojo vyno acto
- 10 ml (2 šaukšteliai) cukraus
- 5 ml graikiškų prieskonių
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) Dižono garstyčių
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) česnako miltelių
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) svogūnų miltelių
Recepto paruošimas
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažo ingredientus. Atidėkite į šalį.
- Puode užvirinkite daržovių sultinį. Suberkite kvinoją, uždenkite ir virkite 15-18 minučių ant silpnos ugnies, kol skystis visiškai įsigers. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 minutes pastovėti, tada išmaišykite šakute. Leiskite atvėsti.
- Salotinėje sumaišykite kvinoją su pomidorais, svogūnais, agurkais, feta, alyvuogėmis ir žolelėmis. Įpilkite užpilo. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.