Solyanka

Solyanka Sudedamosios dalys

  • 600 g dešros (Fleischwurst, Jagdwurst, Bockwurst ar panašios)
  • 5 raudonieji pipirai
  • 5 prinokę pomidorai (-ai) (arba 2 mažos skardinės, nuluptos)
  • 2 litrai daržovių sultinio
  • 150 g pomidorų pastos, pagardintos prieskoniais
  • 250 ml pomidorų kečupo
  • 2 svogūnai
  • 1 skiltelė (-ės) česnako
  • 2 agurkai
  • Druska ir pipirai
  • Paprikos milteliai
  • Cukrus
  • Agurkų skystis
  • Petražolės
  • crème fraîche
  • Padažo tirštiklis

Paruošimas

Darbo laikas apie 45 min.

Iš viso maždaug 45 minutės
Pomidorus ir dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais, paprikas – juostelėmis, svogūnus, česnakus ir agurkus – kubeliais.
Apkepkite dešrą ir atidėkite į šalį.
Tada pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol taps permatomi. Užvirinkite paprikas su 2 litrais daržovių sultinio. Sudėkite pomidorus, svogūnus ir česnakus ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite dešrą, kečupą, pomidorų pastą ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, paprikų prieskoniais ir cukrumi. Vėl trumpai užvirinkite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Galiausiai sudėkite agurkus. Jei įmanoma, į puodą įpilkite apie 5 šaukštus agurkų sultinio. Dar kartą pagardinkite pagal skonį.
Sutirštinkite sriubą pagal pageidavimą.

Patiekite su petražolėmis ir crème fraiche.

Parašykite komentarą