Naminiai koldūnai

Naminiai koldūnai paruošimas

Kepimo laikas: 1 valanda ir 10 minučių
1 ŽINGSNIS:
1 žingsnis.
Kaip gaminti klasikinius koldūnus? Paruoškite reikiamus ingredientus. Galite turėti paruoštą maltos kiaulienos ir jautienos mišinį, tačiau geriau juos pasigaminti patiems. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite.

2 ŽINGSNIS:
2 žingsnis.
Į gilų dubenį perkelkite maltą kiaulieną ir maltą jautieną.

3 ŽINGSNIS:
3 ŽINGSNIS.
Nuluptus svogūnus susmulkinkite ir sumalkite mėsmale smulkia tarka. Svogūnai gali būti bet kokie. Kuo daugiau svogūnų, tuo sultingesnė ir minkštesnė bus malta mėsa. Tačiau viskas priklauso nuo jūsų skonio.

4 ŽINGSNIS:
4 veiksmas.
Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Man nėra nieko geriau už paprastus maltus juoduosius pipirus, bet galite naudoti ir baltuosius arba maltus žaliuosius pipirus. Uždenkite dubenį dangčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad mėsa subręstų.

5 ŽINGSNIS:
5 veiksmas.
Kol mėsa bus šaldytuve, paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įpilkite kambario temperatūros vandens, kad būtų patogu rankoms. Į dubenį įmuškite žalią kiaušinį, supilkite aliejų, druską ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

6 ŽINGSNIS:
6 ŽINGSNIS.
Persijokite didžiąją dalį miltų į dubenį su kiaušiniais ir pradėkite minkyti tešlą, po truputį pridėdami miltų. Vadovaukitės tešlos konsistencija, o ne miltų kiekiu.

7 ŽINGSNIS:
7 veiksmas.
Tešla turi būti elastinga, minkšta ir nelipni prie rankų. Paruoštą tešlą suminkykite į gumulą ir uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikite jį ant virtuvės stalo 20 minučių.

8 ŽINGSNIS:
8 ŽINGSNIS.
Pabarstykite stalą trupučiu miltų ir perkelkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į gabalus ir iš kiekvieno iškočiokite storą ritinį. Tada supjaustykite jį mažais gabalėliais, kad tilptų į koldūnų skaičių. Likusią tešlos dalį uždenkite rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų, kol dirbsite su viena tešlos dalimi.

9 ŽINGSNIS:
9 veiksmas.
Supjaustytus tešlos gabalėlius iškočiokite į plonas tortilijas. Pageidautina, kad jie būtų vienodi ir kuo apvalesni.

10 ŽINGSNIS:
10 veiksmas.
Šaukštu dėkite maltos mėsos mišinio ant kiekvienos iš iškočiotos duonos riekelės.

11 ŽINGSNIS:
11 veiksmas.
Priešingus duonos plokštainio kraštus suimkite ir stipriai prispauskite. Gausite tokius koldūnus.

12 ŽINGSNIS:
12 veiksmas.
Tada sujungkite priešingus kiekvieno koldūno galus ir tvirtai suspauskite. Turėsite tokius apvalius koldūnus. Jei jų prikepėte daug, pabarstykite plokščią paviršių miltais ir išdėliokite koldūnus vienu sluoksniu, ne arti vienas kito. Vėl pabarstykite miltais ir dėkite į šaldiklį užšaldyti. Vėliau sudėkite juos į maišelius ir įdėkite atgal į šaldiklį.

13 ŽINGSNIS:
13 veiksmas.
Jei nemėgstate arba nenorite gaminti koldūnų rankomis, naudokite koldūnų formą. Nors jie praras savo asmenybę, išliks tokie pat skanūs.

14 ŽINGSNIS:
14 veiksmas.
Kai šeima nori koldūnų, ant viryklės užkaiskite puodą su vandeniu, užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Koldūnus po vieną dėkite į verdantį vandenį. Švelniai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

15 ŽINGSNIS:
15 veiksmas.
Gero apetito!

Virti koldūnus nėra taip sudėtinga, kaip galite pagalvoti. Kiekviena šeimininkė turi savo tešlos ir įdaro paslapčių ir receptų. Tačiau šiandien gaminsime klasikinę koldūnų versiją su nedidelėmis gudrybėmis, kad rezultatas būtų skanesnis. Žinoma, klasikinė pelmėnų tešla gaminama iš vandens, kiaušinio, druskos ir miltų. Tačiau, kad jis geriau susisuktų ir būtų plastiškesnis, į jį įpilame augalinio aliejaus. Tai nėra daug, bet su juo daug lengviau dirbti. Minkant tešlą gali prireikti mažiau arba daugiau miltų, nes miltų kokybė skiriasi. Minkydami miltus pilkite palaipsniui, kad tešla būtų minkšta ir elastinga, o paspaudus pirštu liktų pėdsakas. Pasirūpinkite, kad tešla 20-30 minučių pailsėtų, kad subręstų ir ją būtų lengviau iškočioti. Klasikiniams koldūnams paprastai vienodomis dalimis imama kiauliena ir jautiena. Tačiau kad mėsa gatavuose koldūnuose būtų skani ir sultinga, į maltą mėsą įpilkite šiek tiek vandens.

Pasiruoškite, kad miltų gali prireikti daugiau arba mažiau nei

Parašykite komentarą