Vaisių, riešutų ir šokolado batonėliai

Laikas užkandžiauti? Atraskite šį sveiką naminių vaisių, riešutų ir šokolado batonėlių receptą!

Sudedamosios dalys

  • 375 ml avižinių dribsnių
  • 80 ml (1/3 puodelio) nesmulkintų migdolų
  • 80 ml (1/3 puodelio) moliūgų sėklų
  • 80 ml (1/3 puodelio) džiovintų spanguolių
  • 30 ml (2 šaukštai) chia sėklų
  • 80 ml migdolų sviesto
  • 80 ml (1/3 puodelio) medaus
  • 100 g 70 % juodojo šokolado drožlių


Vaisių, riešutų ir šokolado batonėliai

Recepto paruošimas

  1. Dubenyje sumaišykite avižas su migdolais, moliūgų sėklomis, spanguolėmis ir chia sėklomis.
  2. Puode sumaišykite migdolų sviestą su medumi. Užvirkite ant silpnos ir vidutinės ugnies.
  3. Migdolų sviesto mišinį supilkite ant avižinių dribsnių mišinio. Švelniai išmaišykite.
  4. 20 cm kvadratinę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir paskleiskite masę į skardą. Stipriai paspauskite, kad paviršius būtų lygus. Leiskite atvėsti, tada 15 minučių palaikykite šaldytuve.
  5. Dvigubame katile ištirpinkite juodąjį šokoladą.
  6. Supilkite šokoladą ant avižinių dribsnių mišinio ir išlyginkite paviršių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite į 16 batonėlių.

Parašykite komentarą