Raudonųjų lęšių karis su batatais

veganiškas, sveikas, greitas ir pigus

Sudedamosios dalys

Porcijos
450 g saldžiųjų bulvių
1 didelė (-os) raudonoji (-osios) paprika (-os)
2 česnako skiltelės
2 m didelių svogūnų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukšteliai kario miltelių
2 šaukšteliai ciberžolės
1 šaukštelis garam masala
Druska ir pipirai
200 g raudonųjų lęšių
500 ml kokosų pieno
250 ml daržovių sultinio

 

Paruošimas

Darbo laikas apie 10 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 35 min.

Iš viso maždaug 45 minutės

Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kubeliais, česnaką nulupkite ir svogūną susmulkinkite.

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Į puodą įspauskite česnaką, trumpai pakepinkite, tada sudėkite saldžiąsias bulves ir paprikas. Sudėkite pomidorų pastą ir prieskonius, trumpai pakepinkite, tada suberkite lęšius. Dabar supilkite kokosų pieną ir daržovių sultinį ir virkite apie 25 minutes.

Karis paprastai būna dar skanesnis kitą dieną, be to, jį galima užšaldyti.

 


		

Parašykite komentarą