Plikytos soros, abrikosų ir migdolų kvadratėliai

Grūdai, angliavandeniai ir baltymai: energijos kupinas užkandis!

Sudedamosios dalys

  • 375 ml (1 1/2 puodelio)pūsti ryžių dribsniai (ryžių traškučiai).
  • 180 ml (3/4 puodelio)pūstos soros
  • 250 ml (1 puodelis)greitai paruošiami avižiniai dribsniai
  • 180 ml (3/4 puodelio) d’ džiovinti abrikosai, susmulkinti
  • 45 ml (3 šaukštai)moliūgų sėklos
  • 45 ml (3 šaukštai) d’ smulkinti migdolai
  • 180 ml (3/4 puodelio)medus
  • 45 ml (3 šaukštai)sviestas
  • 80 ml (1/3 puodelio)traškus žemės riešutų sviestas
  • 1 šaukštelis (5 ml)vanilė
  • 180 ml (3/4 puodelio) d’ nesmulkinti migdolai, nelukštenti


Plikytos soros, abrikosų ir migdolų kvadratėliai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 205 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite pūstus ryžių dribsnius su pūstomis soromis, avižomis, džiovintais abrikosais, moliūgų sėklomis ir smulkintais migdolais.
  3. Puode sumaišykite medų su sviestu, žemės riešutų sviestu ir vanile. Kaitinkite ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol pradės virti.
  4. Į dubenį supilkite riešutų sviesto mišinį. Gerai išmaišykite.
  5. 20 cm (8 colių) kvadratinę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir paskleiskite masę į skardą. Išlyginkite paviršių mentele. Pabarstykite nesmulkintais migdolais ir įspauskite juos į masę. Kepkite 10-12 minučių.
  6. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Išverskite ir supjaustykite į 16 kvadratėlių. Šiuos kvadratėlius galima laikyti kambario temperatūroje ir užšaldyti.

Parašykite komentarą