Grūdai, angliavandeniai ir baltymai: energijos kupinas užkandis!
Sudedamosios dalys
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš pūsti ryžių dribsniai (ryžių traškučiai).
- 180 ml (3/4 puodelio) iš pūstos soros
- 250 ml (1 puodelis) iš greitai paruošiami avižiniai dribsniai
- 180 ml (3/4 puodelio) d’ džiovinti abrikosai, susmulkinti
- 45 ml (3 šaukštai) iš moliūgų sėklos
- 45 ml (3 šaukštai) d’ smulkinti migdolai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš medus
- 45 ml (3 šaukštai) iš sviestas
- 80 ml (1/3 puodelio) iš traškus žemės riešutų sviestas
- 1 šaukštelis (5 ml) iš vanilė
- 180 ml (3/4 puodelio) d’ nesmulkinti migdolai, nelukštenti

Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 205 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite pūstus ryžių dribsnius su pūstomis soromis, avižomis, džiovintais abrikosais, moliūgų sėklomis ir smulkintais migdolais.
- Puode sumaišykite medų su sviestu, žemės riešutų sviestu ir vanile. Kaitinkite ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol pradės virti.
- Į dubenį supilkite riešutų sviesto mišinį. Gerai išmaišykite.
- 20 cm (8 colių) kvadratinę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir paskleiskite masę į skardą. Išlyginkite paviršių mentele. Pabarstykite nesmulkintais migdolais ir įspauskite juos į masę. Kepkite 10-12 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Išverskite ir supjaustykite į 16 kvadratėlių. Šiuos kvadratėlius galima laikyti kambario temperatūroje ir užšaldyti.