Persikų keksiukai

Užkandžiai turi savo vietą sveikoje mityboje. Kad kuo geriau ja pasinaudotumėte, pateikiame keletą skanių ir 100 % liekninančių persikinių keksiukų!

Sudedamosios dalys

  • 250 ml (1 puodelis)balti miltai
  • 250 ml (1 puodelis)kvietiniai miltai
  • 250 ml (1 puodelis)greitai paruošiami avižiniai dribsniai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas)kepimo milteliai
  • 2 žiupsnelis druskos
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio)sodos bikarbonatas
  • 2 kiaušiniai
  • 30 ml (2 šaukštai) d’ rapsų aliejus
  • 30 ml (2 šaukštai)paprastas graikiškas jogurtas 0% (graikiškas)
  • 125 ml (1/2 puodelio)rudasis cukrus
  • 5 ml (1 šaukštelis) d’ vanilės ekstraktas
  • 250 ml (1 puodelis)2 proc. pieno
  • 3 kubeliais supjaustyti persikai


Persikų keksiukai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais, druska ir soda.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su aliejumi, jogurtu, ruduoju cukrumi, vanile ir pienu. Įmaišykite sausus ingredientus iki vientisos masės.
  4. Sudėkite persikus ir išmaišykite.
  5. Į dvylika keksiukų skardos duobučių įdėkite popierinius kepimo puodelius. Padalykite tešlą į puodelius.
  6. Kepkite 20-22 minutes, kol į keksiuko centrą įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Parašykite komentarą