Ši aromatinga obuolių duona yra švelni ir traški, ji puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek pusryčiams prie kavos.
Sudedamosios dalys
- 2 nulupti ir kubeliais supjaustyti „Gala” obuoliai
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) cinamono
- 80 ml (1/3 puodelio) klevų cukraus
- 375 ml universalių miltų
- 60 ml (1/4 puodelio) avižinių arba universalių miltų
- 5 ml kepimo miltelių
- 1 šaukštelis (5 ml) geriamosios sodos
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
- 60 ml (1/4 puodelio) suminkštinto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 125 ml (1/2 puodelio) rudojo cukraus
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 125 ml (1/2 puodelio) 2% pieno
Dėl trupinių:
- 60 ml (1/4 puodelio) greitai paruošiamų avižinių dribsnių
- 45 ml ištirpinto sviesto
- 30 ml (2 šaukštai) rudojo cukraus
- 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) cinamono
Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite obuolius su cinamonu ir klevų cukrumi.
- Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Trečiame dubenyje elektriniu maišytuvu iki kreminės masės išsukite sviestą su kiaušiniais, ruduoju cukrumi ir vanile.
- Palaipsniui į sviesto mišinį pakaitomis su pienu suberkite miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Sudėkite obuolių mišinį ir išmaišykite.
- Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
- Dubenyje sumaišykite trupinių ingredientus. Ant tešlos paskleiskite trupinius.
- Kepkite nuo 1 valandos iki 1 valandos 10 minučių, kol į kepinio vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių. Šią duoną galima laikyti vėsioje vietoje arba kambario temperatūroje.