Ar mėgstate morkų pyragą? Ieškokite jo baltyminių užkandžių pavidalu su šiais sveikais morkų sausainiais! Kiekvienas jų turi mažiau nei 150 kalorijų, todėl nesijausite blogai, kad save palepinsite!
Sudedamosios dalys
- 125 ml (1/2 puodelio) iš speltų miltai
- 80 ml (1/3 puodelio) iš kvietiniai miltai
- 80 ml (1/3 puodelio) iš nugriebto pieno milteliai
- 250 ml (1 puodelis) iš greitai paruošiami avižiniai dribsniai
- 60 ml (1/4 puodelio) iš lengvai susmulkinti sojų dribsniai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš kepimo milteliai
- 5 ml (1 šaukštelis) iš cinamonas
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš maltas imbieras
- 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) iš druska
- 2 kiaušiniai
- 125 ml (1/2 puodelio) iš rudasis cukrus
- 30 ml (2 šaukštai) d’ rapsų aliejus
- 5 ml (1 šaukštelis) iš vanilė
- 80 ml (1/3 puodelio) iš paprastas migdolų pienas
- 125 ml (1/2 puodelio) iš smulkinti graikiniai riešutai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš tarkuotos morkos

Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su nugriebto pieno milteliais, avižiniais dribsniais, sojų dribsniais, kepimo milteliais, cinamonu, imbieru ir druska.
- Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi, aliejumi, vanile ir migdolų pienu.
- Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus.
- Sudėkite graikinius riešutus ir tarkuotas morkas. Maišykite.
- Ant pergamentu išklotos kepimo skardos suformuokite 15 sausainių, kiekvienam naudodami maždaug 60 ml (1/4 puodelio) tešlos, 2,5 cm atstumu vienas nuo kito.
- Kepkite 12-15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šiuos sausainius galima laikyti kambario temperatūroje.