Mėsos kukulių

Mėsos kukuliai – Juos labai lengva pagaminti ir jie tikrai skanūs visiems. Kaip pasigaminti skanius ir sultingus mėsos kukulius, sužinosite iš mano pagrindinio mėsos kukulių recepto, kuriame pateikiamos lengvai suprantamos instrukcijos žingsnis po žingsnio.

Klasikinis mėsos kukulių gaminimo būdas – kepti juos keptuvėje. Svarbu, kad keptuvė nebūtų per karšta ir mėsos kukuliai galėtų lėtai kepti.

Jei mėsos kukuliai kepsite per karštai, jie gali būti jau iškepę ir traškūs išorėje, bet viduje dar žali.

Kepant mėsos kukulius keptuvėje žemoje temperatūroje, reikėtų skirti maždaug 15 minučių.

Taip mėsos kukuliai gaunasi geriausi!

Kaip orkaitėje gaminti mėsos kukulius?

Keptuvėje galima ne tik ruošti mėsos kukulius, bet ir orkaitėje kepti didesnius kiekius mėsos kukulių.

Orkaitėje kepamiems kukuliams galite naudoti tą patį mėsos kukuliams skirtą mišinį, kaip ir kepdami kukuliams keptuvėje.

Norėdami paruošti mėsos kukulius orkaitėje, pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 °C viršutinės ir apatinės kaitros.

Formuokite kotletukus kaip įprastai ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepimo popieriaus privalumas tas, kad mėsos kukuliai neprilimpa prie kepimo skardos, o kepimo skardos paviršius išlieka švarus.

Tada kepkite mėsos kukulius vidurinėje lentynoje apie 25-30 minučių.

Tiksli kepimo trukmė priklauso nuo mėsos kukulių dydžio ir orkaitės temperatūros, todėl gali šiek tiek skirtis.

Jei nesate tikri, ar mėsos kukuliai jau iškepę, rekomenduoju ištraukti vieną kukulį iš orkaitės ir jį perpjauti.

Mėsos kukuliai keptuvėje

Kokių ingredientų reikia pagrindiniam mėsos kukulių receptui?
Be maltos mėsos, mėsos kukuliai susideda iš kelių ingredientų, kurie užtikrina, kad mėsos kukuliai būtų purūs, lengvi ir nuostabaus skonio.

Malta mėsa – čia iš esmės turite laisvą pasirinkimą. Kukuliai gali būti gaminami praktiškai iš bet kokios rūšies maltos mėsos. Aš renkuosi maltą jautieną arba mišrią maltą mėsą.
Kiaušinis – kiaušinis yra rišamoji medžiaga ir užtikrina, kad mėsos kukuliai taip lengvai nesubyrės. Kiaušinio taip pat galima nedėti.
Svogūnas – labai smulkiai supjaustytas svogūnas suteikia papildomo skonio. Svogūnus galite naudoti žalius arba prieš tai juos pakepinti šiek tiek aliejaus.
Pasenusi duonos riekelė arba džiūvėsėliai – pamirkykite riekelę piene arba vandenyje, kad suminkštėtų, ir išspauskite. Dėl to mėsos kukuliai tampa puresni ir sultingesni, taip pat padidėja mėsos kukulių masė. Jei naudojate tik džiūvėsėlius, į mėsos kukulius reikėtų įpilti šiek tiek vandens. Tuomet jie nebus tokie tvirti.
Susmulkintos petražolės
Garstyčios
Druska
Juodieji pipirai
mairūnas (neprivaloma)

 

Kuo pagardinate mėsos kukulius?

Paprastai mėsos kukuliai gardinami druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis.

Tačiau mėsos kukuliai taip pat gali būti pagardinti prieskoniais ir į juos dėti įvairiausių prieskonių.

Leidžiama viskas, kas jums patinka. Kad būtų įdomiau, mėsos kukulius galite pagardinti šiais prieskoniais:

Česnakai
Saldžiosios paprikos milteliai
Rožinės aštriosios paprikos milteliai
Aitriųjų paprikų milteliai
Kalendra
Kmynai (naudokite nedaug, skonis labai intensyvus!)
Ajvar
Garstyčios

Parašykite komentarą