Ar dažnai jus vilioja meškos letenos maisto prekių parduotuvėje? Jei nenorite pataikauti parduotuvėje pirktam produktui, pasigaminkite savo paplotėlius! Ne tik žinosite, kas juose yra, bet ir skleisite naminių užkandžių magiją.
Sudedamosios dalys
- 680 ml (2 3/4 puodelio) iš miltai
- 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) iš druska
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš cinamonas
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš maltas imbieras
- 2 žiupsnelis maltų gvazdikėlių (neprivaloma)
- 2 šaukšteliai (10 ml) iš sodos bikarbonatas
- 60 ml (1/4 puodelio) d’ šiltas vanduo
- 125 ml (1/2 puodelio) iš cukrus
- 125 ml (1/2 puodelio) iš sviestas
- 5 ml (1 šaukštelis) d’ vanilės ekstraktas
- 160 ml (2/3 puodelio) iš melasa
- 1 kiaušiniai
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (375 °F).
- Dubenyje sumaišykite miltus su druska, cinamonu, imbieru ir, jei reikia, gvazdikėliais.
- Kitame dubenyje sumaišykite sodą su šiltu vandeniu.
- Trečiame dubenyje elektriniu maišytuvu iki kreminės masės išsukite cukrų ir sviestą. Įmaišykite vanilę, melasą, kiaušinį ir sodą. Vėl muškite.
- Mentele palaipsniui sudėkite sausus ingredientus į šlapius ir maišykite, kol susidarys tešlos rutuliukas.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 1 cm storio tešlą.
- Iš tešlos išpjaukite figūrėles naudodami meškos leteną (arba plastikinį jogurto dangtelį su išpjauta ovalo forma) (jei naudojate dangtelį, uždėkite jį ant tešlos ir išpjaukite aplink jį peiliu). Ant kiekvienos letenos peiliu nubrėžkite linijas, kad suformuotumėte pirštus. Sudėkite lokio letenas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite 8-10 minučių.