Kvinoja, aviečių ir šokolado drožlių keksiukai

Kvinoja – tai mūsų slaptas sotaus užkandžio ingredientas. Be to, jis suteikia traškios tekstūros, kaip šiuose sveikuose šokoladiniuose aviečių keksiukuose!

Sudedamosios dalys

  • 250 ml (1 puodelis)visadalių miltų
  • 180 ml (3/4 puodelio)kvinojos miltai
  • 180 ml (3/4 puodelio)kvietiniai miltai arba kvietiniai miltai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas)kepimo milteliai
  • 5 ml (1 šaukštelis)sodos bikarbonatas
  • 1,25 ml (1/4 šaukštelio)druska
  • 60 ml (1/4 puodelio)klevų sirupas
  • 60 ml (1/4 puodelio)paprastas graikiškas jogurtas 0% (graikiškas)
  • 180 ml (3/4 puodelio)migdolų pienas
  • 1 kiaušiniai
  • 5 ml (1 šaukštelis)vanilė
  • 180 ml (3/4 puodelio)avietės
  • 125 ml (1/2 puodelio)juodojo šokolado drožlės
  • 125 ml (1/2 puodelio)pūstos kvinojos


Kvinoja, aviečių ir šokolado drožlių keksiukai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite trijų rūšių miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite klevų sirupą su jogurtu, migdolų pienu, kiaušiniu ir vanile. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į dubenį suberkite avietes, šokolado drožles ir išbrinkusią kvinoją. Maišykite.
  5. Į dvylika keksiukų skardos duobučių įdėkite popierinius kepimo puodelius ir šaukštu sudėkite tešlą.
  6. Kepkite 20-25 minutes, kol į keksiuko centrą įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus.
  7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Parašykite komentarą