Kvinoja – tai mūsų slaptas sotaus užkandžio ingredientas. Be to, jis suteikia traškios tekstūros, kaip šiuose sveikuose šokoladiniuose aviečių keksiukuose!
Sudedamosios dalys
- 250 ml (1 puodelis) iš visadalių miltų
- 180 ml (3/4 puodelio) iš kvinojos miltai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš kvietiniai miltai arba kvietiniai miltai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš kepimo milteliai
- 5 ml (1 šaukštelis) iš sodos bikarbonatas
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) iš druska
- 60 ml (1/4 puodelio) iš klevų sirupas
- 60 ml (1/4 puodelio) iš paprastas graikiškas jogurtas 0% (graikiškas)
- 180 ml (3/4 puodelio) iš migdolų pienas
- 1 kiaušiniai
- 5 ml (1 šaukštelis) iš vanilė
- 180 ml (3/4 puodelio) iš avietės
- 125 ml (1/2 puodelio) iš juodojo šokolado drožlės
- 125 ml (1/2 puodelio) iš pūstos kvinojos

Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite trijų rūšių miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame dubenyje sumaišykite klevų sirupą su jogurtu, migdolų pienu, kiaušiniu ir vanile. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į dubenį suberkite avietes, šokolado drožles ir išbrinkusią kvinoją. Maišykite.
- Į dvylika keksiukų skardos duobučių įdėkite popierinius kepimo puodelius ir šaukštu sudėkite tešlą.
- Kepkite 20-25 minutes, kol į keksiuko centrą įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.