Kokosiniai pyragaičiai yra patys prašmatniausi iš kokosinių pyragaičių. Juos galima pagaminti akimirksniu, o jų sudėtis labai trumpa ir paprasta. Mano kokosiniai kiaušinių baltymai gaminami iš kokosų drožlių, cukraus ir kiaušinių baltymų. Tai kokosų sausainiai be sviesto.
– tik 15 minučių paruošti
– 3 pagrindiniai ingredientai + kvapiosios medžiagos
– be miltų, pieno ar sviesto
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Porcijų skaičius: 38 kokosai
Kalorijos kcal: 70 in 1 kokosų
Mityba: be glitimo, vegetariška
Sudedamosios dalys:
4 vidutinio dydžio kiaušinių baltymai – maždaug 0,5 puodelio kiaušinių baltymų
3 puodeliai smulkių kokosų drožlių – 300 g
šiek tiek daugiau nei pusė puodelio smulkaus cukraus – apie 150 g
keli lašai migdolų arba vanilės aliejaus
žiupsnelis druskos
Kokosų pyragai receptas
Mano atveju stiklinės talpa yra 250 ml.
Kiaušinių baltymus galima imti tiesiai iš šaldytuvo. Jie taip pat gali būti kambario temperatūros.
Kalorijas skaičiavau pagal recepte naudotas sudedamąsias dalis ir pagal iškeptų kokosų dydį bei kiekį.
Iš nurodytos ingredientų porcijos iškepiau 38 maždaug 3,5 cm skersmens kokosinius sausainius.
Sausainių kepimo temperatūra: 180 laipsnių temperatūros su galimybe kepti aukštyn/žemyn ant vidurinės orkaitės lentynos.
Kepimo laikas: 15-20 minučių.
Kokosiniai pyragaičiai – tai kokosų pyragaičiai, kurių visa nauda. Jie gaminami tik iš kelių ingredientų. Jie idealiai tinka tiems, kurie laikosi dietos be pieno ir glitimo. Juos paruošti paprasta ir labai greita, todėl verta juos ruošti kartu su vaikais. Šie naminiai kokosai taip pat yra geriausias būdas sunaudoti kiaušinių baltymus iš mielinės tešlos.
Kokoso riešutai
Kuo šviežesni kiaušiniai, tuo geriau. Vandeningas baltymas reiškia, kad kiaušinis nebebuvo šviežias. Baltymai turi būti standūs ir želatininiai. Labai atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Atidėkite trynius kitam receptui. Rekomenduoju savo aguonų apkepo receptą. Į švarų ir sausą indą sudėkite kiaušinių baltymus be mažiausio trynio pėdsako. Pasirinkite stiklinį arba metalinį indą. Plastikinius dubenis paprastai sunkiau gerai išplauti nuo riebalų likučių.
Iš keturių vidutinio dydžio kiaušinių baltymų gausite apie 140 g kiaušinių baltymų, t. y. pusę stiklinės kiaušinių baltymų. Įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir pradėkite plakti kiaušinių baltymus. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu nuo mažesnio greičio ir palaipsniui jį didinkite. Kiaušinių baltymus plakite ne ilgiau kaip 2 minutes, kad nesusidarytų oro burbuliukų. Išpūstas kiaušinio baltymas, paruoštas cukraus įmaišymui, atrodo kaip putos iš vonios.
Kokosų riešutai, 2
Kokosų riešutai, 3
Pradėkite pilti cukrų. Po kiekvieno šaukšto maišykite baltymus didžiausiu greičiu, kol cukrus susijungs su putomis ir visiškai ištirps baltymuose. Įdėję vieną šaukštą, viską maišykite maždaug minutę ar ilgiau. Taip palaipsniui įberkite pusę puodelio smulkaus cukraus. Baigiant plakti turėtų susidaryti vientisas, tirštas ir labai blizgus baltymų mišinys.
Kokosų grietinėlė, 4
Į išplaktus baltymus įlašinkite kelis lašus migdolų arba vanilės aromato ir (arba) aliejaus ir atsargiai įmaišykite į standų beardų mišinį. Įdėkite tris puodelius smulkių kokosų drožlių. Viena 250 ml stiklinė sveria apie 100 g.
Kokosų drožlės, 5
Visus tris puodelius traškučių galite sudėti iš karto. Tačiau aš paprastai įberiu puodelį traškučių. Švelniai išmaišau mišinį. Supilu dar vieną puodelį ir vėl sumaišau. Galiausiai supilu trečią puodelį šokolado drožlių. Išmaišykite ir baigta. Mišinį galima iš karto naudoti kokosams gaminti.
Kokosiniai pyragėliai, 6
Visus kokosus turėtumėte sutalpinti į vieną didelę skardą / kepimo skardą. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Mišinį šaukštu suberkite į kokosų riešutus. Rankomis suformuokite mažo graikinio riešuto dydžio rutuliukus arba perkelkite masę iš šaukšto tiesiai ant popieriaus. Mišinys sulips ir rutuliukai gali būti netinkamos formos. Padėkite kokosus vieną šalia kito ant popieriaus.
Kokoso riešutai, 7
Skardą su kokosais padėkite ant vidurinės lentynos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, įjungę aukštą ir žemą orkaitės temperatūrą. Kepkite kokosus iki 20 minučių. Po 15 minučių kepimo patikrinkite, ar neperkepė. Kokoso riešutai turi būti parudavę, bet nesudegę. Kokosus galima išimti iš orkaitės iškart po kepimo.
Kokosų riešutai, 8
Kokoso riešutai, 9
Jei kokosų nevalgysite kepimo dieną, kai jie atvės, rekomenduoju juos suvynioti į pusryčių popierių, o tada į įprastą maišelį ar pusryčių maišelius ir laikyti, pavyzdžiui, duoninėje ar virtuvės spintelėje (iki 4 dienų).
Kokosų kremo recepto įkvėpimo šaltinis – alattefood svetainė.
Mėgaukitės.