Keptuvėje kepta žuvis yra nuostabaus grožio – jos graži traški auksinė plutelė ir sultinga mėsa viduje. Tai itin greita vakarienė, nes žuvies filė paruošimas ant viryklės trunka mažiau nei 5 minutes!

Įdomu, kaip neleisti žuviai prilipti prie keptuvės? Tai paprasta: naudokite sunkią keptuvę (nebūtinai neprilimpančią), įkaitinkite keptuvę prieš pilant aliejų, o svarbiausia – nejudinkite žuvies, kol ji natūraliai atsipalaiduos nuo keptuvės!
Keptuvėje kepta traški žuvis
Manau, kad žuvies kepimas ant viryklės yra geriausias būdas ruošti žuvį, ypač jei investuojate į tikrai gerą žuvies filė arba pagaunate ją patys! Išorė traški ir auksinė – su oda ar be jos, nors man patinka traškiai traški oda, pavyzdžiui, lašišos su traškia oda, o vidus nuostabiai sultingas. Keptuvėje kepta žuvis yra vienas iš tų dalykų, kurie yra tokie greiti ir tokie skanūs, kad stebimės, kodėl jų negaminame kiekvieną vakarą.
Tačiau jei nežinosite kelių mažų patarimų, gali nutikti taip, kad žuvies filė bus nuviliančiai šlapia arba, kas dar liūdniau, visas tas auksinis traškus gėris prilips prie keptuvės. Todėl šiandien dalinuosi patarimais, kaip kiekvieną kartą tobulai iškepti keptuvėje keptą žuvį.
Kaip tobulai iškepti žuvies filė keptuvėje!
Naudokite sunkią keptuvę – ji nebūtinai turi būti nelimpanti, bet turi būti sunki;
Prieš pilant aliejų, įkaitinkite keptuvę;
Jei keptuvė šiek tiek prilips, nejudinkite jos, kol ji natūraliai išsilydys;
prieš kepdami žuvį nusausinkite; ir
labai gerai nusikratykite miltų perteklių.
Kiekvieną iš šių punktų toliau aprašysiu šiek tiek išsamiau. 🙂 🙂
Pasigaminti traškią keptuvėje keptą žuvį be gilios keptuvės yra paprasta – ir taip skanu! recipetineats.com
Kaip paruošti žuvį ant viryklės – kiekvieną kartą tobulai!
1. Naudokite stiprią keptuvę – ji NEGALI būti nelimpanti keptuvė! Priešingai nei manoma, svarbu ne tik naudoti nelimpančią keptuvę. Plona, pigi nelimpanti keptuvė privers žuvį glaudžiau ir stipriau liestis prie viryklės, todėl žuvis per tas kelias minutes, kol ji bus ant viryklės, paruduos netolygiai. Kai kurios vietos bus traškios, kai kurios – ne tokios traškios.
Naudokite tvirtą keptuvę, pavyzdžiui, ketaus keptuvę (nuotraukoje), arba kokybišką, sunkią nelimpančią keptuvę (man labai patinka mano ScanPan, parodyta vaizdo įraše). Ji geriau ir tolygiau įkaista, o tai tikrai padeda išgauti tolygią, auksinę, traškią plutelę.
2. Prieš pilant aliejų, pirmiausia įkaitinkite keptuvę – nuo to laiko, kai pradėjau taikyti šį metodą, NIEKADA neturėjau problemų dėl žuvies prilipimo prie keptuvės. Tai tiesiog paprastas būdas užtikrinti, kad aliejus būtų pakankamai karštas, bet ne per karštas (dažna žmonių daroma klaida).
Tiesiog įkaitinkite sausą keptuvę ir, kai tik pamatysite mažus dūmų pliūpsnius, supilkite aliejų, pasukite, kad apsemtų pagrindą, tada iš karto sudėkite žuvį.
3. Nejudinkite, kol ji natūraliai išsiskirs – Dauguma žuvies filė iš pradžių prilips prie keptuvės, kai pradės kepti (nebent naudojate tiek daug aliejaus, kad iš esmės kepate negiliai). Tačiau kai paviršius iškepa ir įgauna auksinį atspalvį, ji natūraliai išsilaisvina.
Taigi, jei ji nenori pajudėti, tai reiškia, kad ji dar neparuošta. Tad palikite ir bandykite dar kartą po maždaug 15 sekundžių!
4. Nusausinkite žuvį – sausa žuvis = traškesnis paviršius. Ypač svarbu atšildytai šaldytai žuviai.
5. Nukratykite miltų perteklių – gerai apvoliokite žuvį miltuose, bet energingai nukratykite perteklių (per daug miltų = traški plutelė nukrenta).