Įdarytų kopūstų

Sveiki atvykę į mano skaniausius łazanki, išbandytą ir patikrintą łazanki su raugintais kopūstais, dešra ir grybais receptą. Šis patiekalas puikiai tinka rudeniui ir Kalėdoms. Jie nuostabiai skanūs – labai rekomenduojame!

– tradicinis senas łazanki receptas
– gali būti gaminamas su grybais arba miško grybais
– daug patarimų ir ingredientų pakeitimų recepte

Paruošimo laikas: 1 val.
Kopūstų virimo laikas: 25 minutės
Porcijų skaičius: 1320 g patiekalo

Kalorijos kcal: 180 100 g patiekalo

Sudedamosios dalys:
2 puodeliai łazanki makaronų – 240 g – svoris prieš virimą
pusė ilgos lengvai rūkytos dešros – 200 g
400 g raugintų kopūstų
2 vidutinio dydžio svogūnai – 280 g
4 pievagrybiai arba miško grybai – 150 g
10 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus kepimui
prieskoniai ir žolelės: 2 lauro lapai, 3 grūdeliai kvapiųjų pipirų, po pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų, žiupsnelis kmynų.
Raugintų kopūstų troškinys
Mano atveju stiklinės talpa yra 250 ml.
Daržovės buvo sveriamos prieš jas nulupant ir (arba) verdant.

Kalorijos buvo suskaičiuotos pagal ingredientus, kuriuos naudojau. Todėl tai yra apytikslis kalorijų skaičius, pagrįstas receptui naudotais produktais. Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite maždaug 1320 g skanių łazanki.

Vėlyvą rudenį ir žiemą dažnai gaminu tuos pačius koldūnus. Kalėdoms gaminu lygiai tokius pačius koldūnus su raugintais kopūstais. Tik grybus keičiu džiovintais grybais. Nedvejodami gaukite receptą!

 

Įdarytų kopūstų receptas

Rekomenduoju pirmiausia išvirti raugintus kopūstus. Į puodą įdėkite ne mažiau kaip 400 g raugintų kopūstų (kopūstų svoris nusausintas nuo vandens pertekliaus). Į puodą taip pat įpilkite du puodelius vandens. Įdėkite du mažesnius lauro lapelius ir tris grūdelius kvapiųjų pipirų.

Patarimas: Jei norite švelnesnio skonio kopūstų, prieš gamindami juos nuplaukite vandenyje ir kruopščiai nusausinkite.

Troškiniai, 2
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 25 minutes arba kol kopūstai suminkštės.
Įdaryti kopūstai, 3
Perkelkite kopūstus į dubenį, kad jie greičiau atvėstų. Tada išimkite lapus ir prieskonius ir gerai nusausinkite vandenį. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir atidėkite į šalį. Tai galite daryti virdami makaronus arba kepdami svogūnus aliejuje.
Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę. Į jį supilkite visą augalinį aliejų. Taip pat galite naudoti geros kokybės lašinius arba lydytus lašinius, supjaustytus mažais kubeliais arba sumaltus mėsmale.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite du svogūnus. Iš karto į keptuvę sudėkite visus mažesniais gabalėliais supjaustytus grybus arba laukinius grybus (baravykus, pievagrybius, nuluptus pievagrybius ir t. t.). Viską kepkite 20-25 minutes.

Patarimas: Jei norite naudoti džiovintus grybus: Siūlau recepte naudoti ne mažiau kaip 10 g džiovintų grybų. Džiovintus grybus sudėkite į siaurą indą ir užpilkite puodeliu šalto vandens. Uždenkite dangčiu ir atidėkite, kad išmirktų, geriausia per naktį. Taigi į keptuvę dėkite tik grybus (be mirkymo vandens). Jei reikia, prieš tai grybus supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Parašykite komentarą