Atsižvelgiant į visus mitybos apribojimus, verta pasirūpinti minkštų batonėlių be riešutų ir žemės riešutų receptais.
Receptas pagal: Julie Desgroseillers, Dt. P.
Sudedamosios dalys
- 250 ml (1 puodelis) d’ vanduo
- 125 ml (1/2 puodelio) iš smulkiai supjaustytų datulių be kauliukų
- 125 ml (1/2 puodelio) d’ smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai
- 125 ml (1/2 puodelio) iš smulkiai supjaustytos džiovintos spanguolės
- 125 ml (1/2 puodelio) d’ smulkiai supjaustyti džiovinti ananasai
- 125 ml (1/2 puodelio) iš sezamo sėklos
- 250 ml (1 puodelis) iš avižinė košė
- 1 citrina (žievelė)
- 45 ml (3 šaukštai) iš žirnių, sojų arba moliūgų sviestas
- 30 ml (2 šaukštai) iš cukruota citrinos žievelė arba cukruotas imbieras

Paruošimas
- Vidutinio dydžio puode užvirinkite vandenį ir džiovintus vaisius. Uždenkite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, kol vanduo beveik visiškai išgaruos.
- Dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius su likusiais ingredientais.
- 8 colių kvadratinės keptuvės dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite vaisių mišinį į skardą ir stipriai paspauskite.
- 2 valandas palaikykite šaldytuve.
- Išformuokite ir supjaustykite į 15 maždaug 7 cm x 4 cm dydžio batonėlių. Laikykite šaldytuve arba šaldiklyje.