Energetiniai batonėliai be žemės riešutų

Atsižvelgiant į visus mitybos apribojimus, verta pasirūpinti minkštų batonėlių be riešutų ir žemės riešutų receptais.
Receptas pagal: Julie Desgroseillers, Dt. P.

Sudedamosios dalys

  • 250 ml (1 puodelis) d’ vanduo
  • 125 ml (1/2 puodelio)smulkiai supjaustytų datulių be kauliukų
  • 125 ml (1/2 puodelio) d’ smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai
  • 125 ml (1/2 puodelio)smulkiai supjaustytos džiovintos spanguolės
  • 125 ml (1/2 puodelio) d’ smulkiai supjaustyti džiovinti ananasai
  • 125 ml (1/2 puodelio)sezamo sėklos
  • 250 ml (1 puodelis)avižinė košė
  • 1 citrina (žievelė)
  • 45 ml (3 šaukštai)žirnių, sojų arba moliūgų sviestas
  • 30 ml (2 šaukštai)cukruota citrinos žievelė arba cukruotas imbieras


Energetiniai batonėliai be žemės riešutų

Paruošimas

  1. Vidutinio dydžio puode užvirinkite vandenį ir džiovintus vaisius. Uždenkite ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies, kol vanduo beveik visiškai išgaruos.
  2. Dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius su likusiais ingredientais.
  3. 8 colių kvadratinės keptuvės dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite vaisių mišinį į skardą ir stipriai paspauskite.
  4. 2 valandas palaikykite šaldytuve.
  5. Išformuokite ir supjaustykite į 15 maždaug 7 cm x 4 cm dydžio batonėlių. Laikykite šaldytuve arba šaldiklyje.

Parašykite komentarą