Datuliniai sausainiai

Pakeiskite šokolado drožles sausainiuose datulėmis, kad gautumėte daugiau skaidulinių medžiagų.

Sudedamosios dalys

  • 60 ml (1/4 puodelio)nesūdytas sviestas
  • 45 ml (3 šaukštai)paprastas jogurtas 0% (prancūzų kalba)
  • 180 ml (3/4 puodelio)rudasis cukrus
  • 2 kiaušiniai
  • 5 ml (1 šaukštelis)vanilė
  • 500 ml (2 puodeliai)visadalių miltų
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio)cinamonas
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio)druska
  • 1 apelsinas (žievelė)
Garnyrui:
  • 500 ml (2 puodeliai)datulės be kauliukų
  • 250 ml (1 puodelis) d’ vanduo
  • 1 apelsinas (sultys)
  • 10 ml (2 šaukšteliai)kukurūzų krakmolas


Datų sausainiai

Paruošimas

  1. Elektriniu maišytuvu išsukite sviestą su jogurtu ir ruduoju cukrumi.
  2. Įmaišykite kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė taps vientisa ir šviesi.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu ir druska. Sudėkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Įmaišykite apelsino žievelę.
  4. Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant plastikinės plėvelės. Uždarykite ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
  5. Puode užvirinkite datules, vandenį ir apelsinų sultis ir virkite 5 minutes.
  6. Ištirpinkite kukurūzų krakmolą nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į keptuvę. Maišydami virkite dar 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  8. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į 23 1/2″ x 19 3/4″ dydžio stačiakampį. Perpjaukite stačiakampį išilgai į keturias juostas. Kiekvienos juostelės viduryje išilgai paskirstykite datulių įdarą. Ilgąsias juostelės puses užlenkite ant įdaro ir užspauskite. Sudėkite pritvirtintas juosteles ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
  9. Kepkite 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti.
  10. Kiekvieną tešlos juostelę supjaustykite 1,5 colio kvadratėliais. Šiuos sausainius galima laikyti 3 dienas kambario temperatūroje sandariame inde.

Parašykite komentarą