Pakeiskite šokolado drožles sausainiuose datulėmis, kad gautumėte daugiau skaidulinių medžiagų.
Sudedamosios dalys
- 60 ml (1/4 puodelio) iš nesūdytas sviestas
- 45 ml (3 šaukštai) iš paprastas jogurtas 0% (prancūzų kalba)
- 180 ml (3/4 puodelio) iš rudasis cukrus
- 2 kiaušiniai
- 5 ml (1 šaukštelis) iš vanilė
- 500 ml (2 puodeliai) iš visadalių miltų
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš cinamonas
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš druska
- 1 apelsinas (žievelė)
Garnyrui:
- 500 ml (2 puodeliai) iš datulės be kauliukų
- 250 ml (1 puodelis) d’ vanduo
- 1 apelsinas (sultys)
- 10 ml (2 šaukšteliai) iš kukurūzų krakmolas

Paruošimas
- Elektriniu maišytuvu išsukite sviestą su jogurtu ir ruduoju cukrumi.
- Įmaišykite kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė taps vientisa ir šviesi.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu ir druska. Sudėkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Įmaišykite apelsino žievelę.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant plastikinės plėvelės. Uždarykite ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Puode užvirinkite datules, vandenį ir apelsinų sultis ir virkite 5 minutes.
- Ištirpinkite kukurūzų krakmolą nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į keptuvę. Maišydami virkite dar 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į 23 1/2″ x 19 3/4″ dydžio stačiakampį. Perpjaukite stačiakampį išilgai į keturias juostas. Kiekvienos juostelės viduryje išilgai paskirstykite datulių įdarą. Ilgąsias juostelės puses užlenkite ant įdaro ir užspauskite. Sudėkite pritvirtintas juosteles ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
- Kepkite 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti.
- Kiekvieną tešlos juostelę supjaustykite 1,5 colio kvadratėliais. Šiuos sausainius galima laikyti 3 dienas kambario temperatūroje sandariame inde.