Vienoje porcijoje yra mažiau nei 200 kalorijų, todėl šie avižinių dribsnių šokoladiniai spanguolių pyragėliai yra puikus užkandis, kuris patenkins mažus norus dienos metu, o jų saldumas tikrai pagerins valgio pabaigą ar arbatos gėrimo laiką!
Sudedamosios dalys
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš miltai
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš greitai paruošiami avižiniai dribsniai
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš sodos bikarbonatas
- 1,25 ml (1/4 šaukštelio) iš druska
- 125 ml (1/2 puodelio) iš rudasis cukrus
- 5 ml (1 šaukštelis) iš vanilė
- 125 ml (1/2 puodelio) iš suminkštintas šviesus sviestas
- 45 ml (3 šaukštai) d’ alyvuogių aliejus
- 1 kiaušiniai
- 125 ml (1/2 puodelio) iš juodojo šokolado drožlės
- 125 ml (1/2 puodelio) iš džiovintos spanguolės
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (375 °F).
- Du kepimo lakštus išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite miltus su avižiniais dribsniais, soda ir druska. Atidėkite į šalį.
- Mikserio indelyje suplakite rudąjį cukrų su vanile, sviestu ir aliejumi.
- Įmuškite kiaušinį ir plakite iki vientisos masės.
- Nedideliu greičiu įmaišykite sausus ingredientus, šokolado drožles ir spanguoles.
- Naudodami ledų šaukštelį suformuokite 18 tešlos rutuliukų ir sudėkite juos ant kepimo skardų. Paspauskite žemyn, kad gautųsi 2 cm (3/4 colio) storio paplotėliai.
- Kepkite 10-12 minučių, kol lengvai paruduos.