Norite kažkuo pasilepinti gurkšnodami kavą? Minkšti ir skanūs šie aviečių ir jogurto keksiukai yra tikras skanėstas, kuriuo galima pasistiprinti sveiku užkandžiu. Mažai riebalų turintis gurmaniškas užkandis užtarnautai pertraukai!
Sudedamosios dalys
- 160 ml (2/3 puodelio) iš cukrus
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš miltai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš kepimo milteliai
- 2 žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 250 ml (1 puodelis) iš paprastas jogurtas 0% (prancūzų kalba)
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš avietės
- 30 ml (2 šaukštai) iš rudasis cukrus
- 30 ml (2 šaukštai) d’ griežinėliais pjaustyti migdolai
- 60 ml (1/4 puodelio) iš avižinė košė
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite cukrų su miltais, kepimo milteliais ir druska.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su jogurtu.
- Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus. Sudėkite avietes ir atsargiai išmaišykite.
- Padalykite tešlą į dvylika keksiukų formos puodelių. Kad nereikėtų naudoti riebalų sviestu ar aliejumi patepant puodelius, naudokite silikoninę keptuvę. Taip pat sviestu arba aliejumi patepkite metalinės keksiukų skardos puodelius.
- Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su migdolais ir avižiniais dribsniais. Keksiukus aptepkite avižinių dribsnių mišiniu.
- Kepkite 25-30 minučių, kol į keksiuko centrą įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus.
Taip pat žr. mūsų 20 geriausių keksiukų receptų.