Morkų sausainiai

Ar mėgstate morkų pyragą? Ieškokite jo baltyminių užkandžių pavidalu su šiais sveikais morkų sausainiais! Kiekvienas jų turi mažiau nei 150 kalorijų, todėl nesijausite blogai, kad save palepinsite!

Sudedamosios dalys

  • 125 ml (1/2 puodelio)speltų miltai
  • 80 ml (1/3 puodelio)kvietiniai miltai
  • 80 ml (1/3 puodelio)nugriebto pieno milteliai
  • 250 ml (1 puodelis)greitai paruošiami avižiniai dribsniai
  • 60 ml (1/4 puodelio)lengvai susmulkinti sojų dribsniai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas)kepimo milteliai
  • 5 ml (1 šaukštelis)cinamonas
  • 2,5 ml (1/2 šaukštelio)maltas imbieras
  • 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio)druska
  • 2 kiaušiniai
  • 125 ml (1/2 puodelio)rudasis cukrus
  • 30 ml (2 šaukštai) d’ rapsų aliejus
  • 5 ml (1 šaukštelis)vanilė
  • 80 ml (1/3 puodelio)paprastas migdolų pienas
  • 125 ml (1/2 puodelio)smulkinti graikiniai riešutai
  • 180 ml (3/4 puodelio)tarkuotos morkos


Morkų sausainiai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su nugriebto pieno milteliais, avižiniais dribsniais, sojų dribsniais, kepimo milteliais, cinamonu, imbieru ir druska.
  3. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi, aliejumi, vanile ir migdolų pienu.
  4. Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus.
  5. Sudėkite graikinius riešutus ir tarkuotas morkas. Maišykite.
  6. Ant pergamentu išklotos kepimo skardos suformuokite 15 sausainių, kiekvienam naudodami maždaug 60 ml (1/4 puodelio) tešlos, 2,5 cm atstumu vienas nuo kito.
  7. Kepkite 12-15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šiuos sausainius galima laikyti kambario temperatūroje.

Parašykite komentarą